© Jelle Verhoeks

© Jelle Verhoeks

Jelle Verhoeks https://pintofoto.nl/wp/

Ik ben Jelle Verhoeks, 36 jaar en ik fotografeer momenteel vooral voor organisaties die zich bezig houden met citymarketing en gebiedspromotie. Daarnaast fotografeer ik ook voor particulieren en voor opdrachtgevers in de culturele sector.

 

Je hebt deelgenomen aan de workshop Stedelijk landschap & architectuur onder leiding van Rubén Dario Kleimeer.  Waarom en met welk leerdoel ben je deze workshop gaan volgen? 

Ik had de wens om een meer verhalende, beschouwende aanpak te hanteren bij het fotograferen van een gebied of een locatie. Niet alleen mooie platen maken van de architectuur, maar ook écht iets zeggen over de ontwikkeling van het stedelijk landschap. 

 

Wat wil je vertellen over de serie die je hebt gemaakt tijdens de workshop? 

Bij de serie die ik heb gemaakt over de wijk Katendrecht in Rotterdam, was de begeleiding van Rubén zeer waardevol. Hij coachte de groep om zelf na te blijven denken: welke vragen wil je stellen en/of beantwoorden over dit gebied? Hierdoor is het eindresultaat echt het product van mijn eigen visie geworden.

 

Welk element uit de workshop heeft jou het meest gebracht en op welke manier? 

Er was uiteraard ook aandacht voor technische elementen. Door de workshop ben ik aangemoedigd om te experimenteren met verschillende standpunten (letterlijk en figuurlijk), en met lens shift. Ik heb geleerd het beeld echt op locatie en 'in de camera' te maken, en minder te vertrouwen op nabewerking. Hierdoor ben ik betere keuzes gaan maken en heb ik nieuwe technieken kunnen toevoegen aan mijn gereedschapskist.

 

Wat is jouw volgende stap in de fotografie, bijvoorbeeld een opdracht in de nabije toekomst of vrij werk idee? 

Waar Rotterdam een architectuurstad is, is mijn thuisstad Utrecht vooral een plaats waar de infrastructuur heel bepalend is. Ik wil, in samenwerking met lokale organisaties, een fotoproject starten dat laat zien hoe de Utrechters om gaan met het feit dat ze 'ingeklemd' tussen sporen en snelwegen leven.