© Justin Rahantoknam

© Justin Rahantoknam

Justin Rahantoknam

Met dit zelfportret heb ik de ‘de onzichtbare vijand’ en het gene wat het met mij doet proberen te vangen en visualiseren.

‘De onzichtbare vijand’

Een kuch, benauwdheid, een hoest.

Is hij daar of is het de onschuld zelve?

De mensheid, de economie, de samenleving.

Moeten we stil staan of doorgaan?

Heeft iemand hem al zien verdwijnen?

© Heleen Schoorl

© Heleen Schoorl

Heleen Schoorl

Binnen mijn thema eindigheid, ben ik naar het verval binnen en van mijzelf persoonlijk gaan kijken, mijn eigen eindigheid: geestelijk en lichamelijk.

Hiertoe heb ik zelfportretten gemaakt. Ik heb uit die serie gekozen voor een dynamisch beeld omdat stilzitten mij niet lukt deze dagen en ik ervaar stress te hebben van de situatie rondom deze ‘andere tijden’. Elke ochtend sta ik op met wallen onder mijn ogen, ik rook en dat zie je op mijn vingers. Mijn gedachten gaan van utopisch naar dystopisch. Ik wil aanwijzen waarmee ik wat kan en wat niet en wat ik in het midden laat….en wat dit alles fysiek met mij doet…en ik heb geen Corona…Het donker-licht effect vind ik het beeld sterker maken en het zwartwit geeft het beeld de focus op hand en gezicht…waarom het gaat...

© Yvonne de Werd

© Yvonne de Werd

Yvonne de Werd

Vrijheid in Amsterdam

© André Roosendahl

© André Roosendahl

André Roosendahl

De coronamaatregelen isoleren en leggen veel stil, zo ook fabrieken. De machines zwijgen.

© Alexander D’Hiet

© Alexander D’Hiet

Alexander D’Hiet

© Faye Postma

© Faye Postma

Faye Postma

I want to hide inside, outside of myself.

I want to hide outside, inside of myself.

Distressing times,

Confusing times,

Times never to forget.

© Femke Strietman

© Femke Strietman

Femke Strietman

Dit kunstwerk kreeg een nieuwe betekenis, met ‘social distancing’ en quarantaine.

© Denise Abbas

© Denise Abbas

Denise Abbas

Koningsdag 2020. Drive-in fietspad vrijmarkt voor een boerenhoeve aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp.

Zelf vind ik het lijnenspel mooi en een zekere desolaatheid, wat niet zozeer komt door het lege landschap (dat hoort zo in dit seizoen) maar door de eenzaamheid van het vrijmarkt kraampje. Tegelijkertijd ontroerend.

© Peter Leung

© Peter Leung

Peter Leung

As a choreographer working in theatres I have had all of my work cancelled, week by week, and so it continues. Inspired by the situation I asked several dancers if I could create a series of dance video portraits called ‘Gently Quiet’, representing their slowing down and stepping off of stage for foreseeable future. We created these solos via zoom and I have been meeting them to film and photograph them all over Amsterdam. These moments of meeting in themselves have become “performances’, that passersby stop and watch, they take photos, say ‘Thank you’ or they look puzzled. For the dancers themselves, it a moment to get excited, to get nervous… to perform, before heading back to their waiting game. For me it has become a ritual, of meeting, creating and then saying thank you and goodbye and moving onto the next solo.

© Marit van As

© Marit van As

Marit van As

De huidige situatie heeft deze foto, gemaakt in januari, een compleet nieuwe betekenis gegeven.

© Peter Bon

© Peter Bon

Peter Bon

De foto is genomen vanuit de voordeur naar de kliko gezien het feit dat wij in quarantaine moeten zitten. Ondanks alle bizarre berichten die ons dagelijks via de media worden medegedeeld over covid-19, gaat de natuur gewoon verder. Zie deze rups lopend over de deksel van de kliko.

© Bram van den Dool

© Bram van den Dool

Bram van den Dool

Je komt niet snel de Belgische grens over.

© Berry van Galen

© Berry van Galen

Berry van Galen

Mijn moeder heeft de diagnose vasculaire dementie en zit sinds kort in een verpleeghuis waar voor nu geen bezoek. 

Deze maand wordt er door het RIVM naar versoepeling van de maatregelen gekeken.

Wij tellen de dagen af tot we elkaar weer in de armen mogen sluiten. Wat een prachtige dag zal dat zijn.

© Lyuda Stinissen

© Lyuda Stinissen

Lyuda Stinissen

“Stuck in between” - dit gevoel krijg ik na zo veel weken quarantaine. Wij hebben de mogelijkheid vanaf de bank met de hele wereld ’te connecten’ maar er komt een moment dat een fysiek contact niet te vervangen is met een digitale en dan wil je echt naar buiten… 

© Charles Dumas

© Charles Dumas

Charles Dumas

Corona te lijf door niets te doen. Een isolement maar wel met ramen. De vertrouwde blik naar buiten is niet langer dezelfde. De crisis gaat voort, de wereld verandert terwijl hij hier zit. Maar het is goed zo. 

© Anja Vermeer

© Anja Vermeer

Anja Vermeer

Ik laat me verrassen door wat ik eigenlijk al aantref.

Na een kleine ingreep vertelt het beeld zijn eigen verhaal.

Dorstige keukenkruiden.

© Patrick van Gemert

© Patrick van Gemert

Patrick van Gemert

Door de coronacrisis vallen mijn plannen om onderwaterlandschappen te fotograferen in het water. Daarom ben ik ondergedoken in de badkuip...

© Marieke Aldersebaes

© Marieke Aldersebaes

Marieke Aldersebaes

Het is lastig prosecco schenken, deze dagen.

© Toine van Laack

© Toine van Laack

Toine van Laack

Werkend aan het project “Leven langs de Rijksweg” was ik deze week op ontdekkingstocht bij de ringweg A20, ter hoogte van Rotterdam-centrum. Een blik op de weg zelf leverde dit beeld op. Verlatenheid. Droevenis. Hoop.

© Sabina van Gils

© Sabina van Gils

Sabina van Gils

Anderhalve meter aan de Schotersingel in Haarlem. 

© Elie L'Hoyest

© Elie L'Hoyest

Elie L'Hoyest

Beseffen.

Stilstaan.

Doorgaan...

© Esmee Brandwijk

© Esmee Brandwijk

Esmee Brandwijk

Geïrriteerd, chagrijnig of blij

Onrust in mijn lijf

Open of gesloten 

Welke houding past erbij 

© Hans Kuné

© Hans Kuné

Hans Kuné

© Sandra Kip

© Sandra Kip

Sandra Kip

ik zit stil

in een tijd

dat alles stil lijkt te staan

een tijd

verstikkend

verloren lijkt te gaan

maar (on)zichtbaar 

gebeurt er veel

op afstand

steeds meer

dichterbij

mezelf

 

© Vera van Dam

© Vera van Dam

Vera van Dam

Last weeks I've been photographing about 30 people quarantined at home during the Corona pandemic. I made these isolation portraits without being physically there - via video call. By embracing technology I tried to find meaningful connections in these times of social distance. Never thought that being physically sepatared can be so tough. But knowing we are all alone in this together creates some kind of connectivity which is way broader than our physical world.

© Mariet Dingemans

© Mariet Dingemans

Mariet Dingemans

In deze Coronatijden merk ik dat ik vaak even zomaar stil sta, nadenkend over hoe ik dit nieuwe gekke leven vorm kan geven. Deze foto is gemaakt in de 'kleine pauze' die we hier thuis aanhouden (van 10.15 - 10.45 uur). Zelf werk ik veel liever door maar om mijn kinderen een beetje geconcentreerd te houden op hun schoolwerk houd ik samen met hen pauze.

© Jaap Kloppenburg

© Jaap Kloppenburg

Jaap Kloppenburg

Het is de laatst gemaakte foto uit een serie coronataineselfies waarin de voortgaande staat van "opsluiting" af te lezen moet zijn aan mijn uiterlijk. Ik combineer ze met vakantieplaatjes, omdat deze periode soms wel vakantie lijkt. Toch probeer ik de kijker te prikkelen om zich realiseren dat het niet maar gewone vakantieselfies zijn, maar dat er een minder vrolijke realiteit achter zit.

© Koosje Koolbergen

© Koosje Koolbergen

Koosje Koolbergen

Dit is de "de-wereld-loopt-in-de-soep-jurk". Ik zocht een manier om om te gaan met de hoeveelheid informatie en nieuws die je krijgt in deze periode. 

© Eva Meylink

© Eva Meylink

Eva Meylink

Vorige week was ik even op de school waar ik lesgeef. Gek om te zien dat een plek die normaal gesproken vol leven is, nu zo stil is. Ik kijk uit naar het moment dat de lokalen weer gevuld zijn met leerlingen.

© Joël Rooth

© Joël Rooth

 Joël Rooth

De corona crisis heeft me op een totaal andere manier leren kijken voor mijn project over cosplay. Zo heb ik Gea via mijn smartphone gefotografeerd met videobellen terwijl ze haar pruik van de Joker laat zien.

©Mariko de Groot

© Mariko de Groot

Mariko de Groot

De zwaan symboliseert de kunstzinnige kant van de mens. Hij spoort je aan tijd te besteden aan je kunstzinnige kant en die tot uitdrukking te brengen, ofwel door dans, zang, schilderen, schrijven, fotograferen of wat dan ook. 
De zwaan laat je je kracht diep in jezelf zoeken. Een toepasselijke foto in deze periode.

© Lysanne Buunk

© Lysanne Buunk

Lysanne Buunk 

Het beeld is gemaakt in de eerste week van de coronaperiode dat wij allen thuis kwamen te zitten.

De panden op dit beeld typeert onze Hanzestad Doesburg. Het zijn de oudste gebouwen van de stad en diens oorsprong gaat terug naar de periode van late middeleeuwen. De luiken van het pand zijn altijd open en in die jaren dat ik inmiddels in deze prachtige Hanzestad woon heb ik nog nooit eerder deze luiken dicht gezien. Het is daarmee het meest karakteristieke beeld van de stad geworden, waaraan je kan zien dat er iets aan de hand is. Zelfs in andere moeilijkere tijden waren de luiken open. Doordat het stil werd op straat werden de mensen en luidruchtige vervoersmiddelen vervangen door vogelgeluiden en duiven op straat die in alle rust hun hapje bij elkaar konden scharrelen. Voor mij is dit beeld het symbool van de Corona-virus in de Hanzestad Doesburg geworden.

© Milene van Arendonk

© Milene van Arendonk

Milene van Arendonk

Ik woon in een klein huis midden in Den Haag zonder balkon of tuin. Een prachtig huis maar nu we binnen moeten blijven verlang ik meer naar een buiten. En dus zit ik elke middag lekker in de keuken waar ik allerlei planten heb neergezet zodat het net een buiten lijkt. Mijn uitzicht verandert continue dankzij de spelende buurmeisjes die ik steeds beter leer kennen zo. Mijn Pandemic Diaries bestaat niet uit foto’s van mezelf of mijn huis, maar mijn uitzicht; de tuin van mijn buren.

© Aryan Jauregui

© Aryan Jauregui

Aryan Jauregui

Ik maak een serie van wereldleiders en nationale leiders die in tijden van corona in ieders huiskamer komen, en wij mensen ze vaak na praten , waar we dat voorheen vaak deden op kantoor is het nu vooral thuis.

© Filisa Alma

© Filisa Alma

Filisa Alma

Na 4 modeshoots en portretshoots af te hebben moeten zeggen zat ik er eigenlijk wel een beetje door heen want wat moest ik nu gaan doen?

Toen zag ik voorbij komen dat mensen via facetime of skype een shoot gingen houden en dat wilde ik wel eens proberen weer wat anders.

Dus dat is mijn nieuwe projectje geworden vanuit huis. 

© Ingrid Gevers

© Ingrid Gevers

Ingrid Gevers

Vaak maak ik ‘s avonds een foto vanaf mijn dakterrras van de lucht boven natuurgebied de Onlanden dat grenst aan mijn woonwijk in Eelderwolde. Vanavond viel mij na het maken van de foto die ene ster op in de lucht. De eerste van de avond. Een lichtpuntje waarna langzaam meer zullen volgen wanneer het donkerder wordt totdat de lucht uiteindelijk een grote sterrenzee wordt. In deze bizarre tijd een teken van licht en het onvermijdelijke gevolg dat veel lichtpuntjes gaan volgen. Dat beeld gaf mij vertrouwen. 

© Sander Martens

© Sander Martens

Sander Martens

"Inner space"

Door de coronacrisis zitten we allemaal thuis. Tot zover komen de muren gelukkig nog niet op me af, het is een prachtige kans om je binnenwereld wat te verrijken. Ik zie meer op tegen het moment dat we er weer uit moeten. Want hoe zal tegen die tijd de buitenwereld eruitzien?

© Sharon Veerman

© Sharon Veerman

Sharon Veerman

"As me stoepie moar skoon is, en de was in de roop, as me stoepie moar skoon is, joa dan is er weer hoop". Zo wordt gezongen in een lokaal 'wereldberoemde' kermishit. 
Niets is meer toepasselijker nu alle mensen - tijdens het stilliggen van een groot deel van het dagelijks leven - de tijd gebruiken om te ruimen, te poetsen en de tuin zomerklaar te maken. Zie het wapperende wasgoed, stralend wit in de zon alsof het wil zeggen: "Hou vol mensen, hou hoop!"

Hoop, Volendam 2020.

© Ernst Spaan

© Ernst Spaan

Ernst Spaan

 'Alienation / detachment'

Geen positief thema, maar iets wat op de loer ligt in deze corona lockdown, en die we hopelijk kunnen vermijden.

© Monique Belier

© Monique Belier

Monique Belier

Bij gebrek aan modellen ben ik maar aan de slag gegaan met zelfstudies en landschappen. 
Wat ik ervaar is dat ik veel meer tijd en rust neem om te kijken en ontdek hoeveel mogelijkheden er eigenlijk zijn met weinig middelen.

© Mariet Dingemans

© Mariet Dingemans

Mariet Dingemans

De foto's gaan over de band tussen mijn dochter (van 9) en haar vader. Stoeien en keten met hem is haar favoriete bezigheid. Nu we al drie weken met elkaar thuis zijn, is daar veel tijd voor en trekt ze steeds meer naar hem toe. Mooi om te zien! 

© Thijs Coppus

© Thijs Coppus

Thijs Coppus

Amsterdam Centraal

© Miranda Hordijk

© Miranda Hordijk

Miranda Hordijk

De winkel waar ik werk sluit haar deuren eind deze maand. Een geweldige plaats om te werken, leuke klanten, gezellige drukte om mij heen. Dit ga ik heel erg missen!

Helaas is het een rare tijd in de winkels momenteel. Een stuk rustiger… Dat geeft me wel de tijd om eens anders naar alles om mij heen te kijken.

© Catharina Bee

© Catharina Bee

Catharina Bee

Mijn inzending is van mijn project lichtpuntjes in quarantaine. Doordat we nu veel binnen zitten viel mij op hoe de zon heel de dag op verschillende plaatsen naar binnen kwam en dat gebied prachtig verlichtte. Het werden mijn lichtpuntjes, ik jaag nu met mijn camera elke dag op de zon die binnen komt, het buiten komt binnen, als een soort hoop voor de toekomst.

© Rosa Tigges

© Rosa Tigges

Rosa Tigges

© Henk Egbertzen

© Henk Egbertzen

Henk Egbertzen

Eenzaamheid onder singles tijdens de Coronacrisis.

© Jolien Olijve

© Jolien Olijve

Jolien Olijve

Afstand en nabijheid.

© Febe Meijnen

© Febe Meijnen

Febe Meijnen

Voor het eerst leven we in een tijd dat we niet weten waar het leven naar toe gaat. Onzekerheid over wat het virus met ons leven wereldwijd gaat doen.
Wat we wel zeker weten is hoe het leven ‘nu’ is. Misschien moeten we ons uitgestippelde ‘pad’ even laten voor wat het is en in plaats daarvan ‘het nu’ omarmen.

© Carla Curado Glória

© Carla Curado Glória

Carla Curado Glória

Not kwoning What Was Seen Before 

 1. In times likes these. Wake up. Put that soul music. Funk the day. 
 2. Satisfying emptiness. 
 3. Why say no to the fear? Lead the good to that plan you had in mind. 
 4. But this moment contains so many unspoken words. 
 5. Now in this time we are forced to inhale out thoughts. Face our excuses. 
 6. You bring me my favorite liquid. You smile. 
 7. How much of us will survive? The love is the cure. To you that didn't let love in. 
 8. My roaming butterfly. 
 9. Talking to you. One that didn't let love in. How do you do now? 
 10. I want to unlock you.
© Dienie Brouwer

© Dienie Brouwer

Dienie Brouwer

De Corona-crisis heeft een inktzwarte rand, en zal ook sociaal, economisch en cultureel waarschijnlijk veel effecten hebben. Wij zijn veroordeeld tot thuis werken, in een isolement. Afgelopen dagen heb ik veel gefotografeerd en heb geprobeerd de huidige crisis in een beeld te vatten dat verwarring, ontzetting en onduidelijkheid met zich mee brengt.

© Alja Schmidt

© Alja Schmidt

Alja Schmidt

Ik ga minimaal 1x per week de straat op om deze aparte tijd vast te leggen. Vooral in mijn stad is het ongewoon rustig en dat leidt tot bijzondere plaatjes. De rust en verstilling in de stad zorgt voor rust in mij. Waar ik doorgaans door de stad jekker met een koptelefoon op om de storm aan geluiden buiten te houden, geniet ik nu van alle geluiden die nooit de kans krijgen om door de herrie van het verkeer geweld door te dringen. Ik hoop dat ik door mijn foto's mensen die niet in de gelegenheid zijn om even naar buiten te gaan toch kan laten meegenieten van het verstilde Amsterdam.

© Ingeborg Everaerd

© Ingeborg Everaerd

Ingeborg Everaerd

Locked Out:

Door een kleine quarantaine fout moest mijn zoon zijn huis verlaten. Hij woont met 15 andere verstandelijk gehandicapte jongeren in een begeleid wonen project. Vanwege Corona is dit tehuis in volledige quarantaine tot 1 juni 2020 om degenen met een broze gezondheid te beschermen. Natuurlijk is mijn zoon erg verdrietig hierom. Hij mist zijn vrienden en eigen spullen. Maar gelukkig begrijpt hij de situatie wel. Hij woont nu weer bij mij en we maken er het beste van.

© Juliette Verheijen

© Juliette Verheijen

Juliette Verheijen

Door het binnenzitten ga je ineens totaal anders kijken naar je eigen huis en spullen. Dit beeld had ik anders waarschijnlijk niet gemaakt. Bloemen zijn nu echt de klos hier in huis.

© Desmond Koppen

© Desmond Koppen

Desmond Koppen

'Empty spaces'

© Lonneke Smitskamp - van Vriesland

© Lonneke Smitskamp - van Vriesland

Lonneke Smitskamp-van Vriesland

Mijn bijdrage is een zelfportret op het strand spelend met de wind! Door middel van een token heb ik de vrijheid om thuis te werken. Maar ik vind ook dat je naast het boodschappen moment ook af en toe een rondje moet kunnen lopen. Wij wonen in de buurt van het strand. Dus ons rondje is meestal ook nog even wandelen naar de zee. Wel als het rustig is... Gelukkig was dat het ook in de namiddag dat ik deze foto heb gemaakt!

Spelen met de wind..... vrijheid om de natuur zo even te voelen. Gezonnebaad, gezandstraald en uitgewaaid! 

© Noa Nederstigt

© Noa Nederstigt

Noa Nederstigt

Ik stelde mezelf de vraag: 'Waar wil ik tijd aan besteden als alle verplichtingen weg vallen?' Het antwoord was snel gevonden: Het maken van kunst. Iets wat de wereld, juist in deze bizarre tijden, hard nodig heeft. Om ons uit de angst te halen en te voeden met schoonheid. 

Ik besloot een een stilleven te fotograferen. Met mijn eigen inbreng en fantasie creëerde ik een klein kunstwerk. Ik hoop dat niemand zich in deze tijden laat weerhouden te creëren en zich creatief uit te drukken. Er is nog zoveel schoonheid op de wereld.

© Winfried Mulder

© Winfried Mulder

Winfried Mulder

Een foto van mijn vrijwel blinde vriendin en partner. Haar wereld wordt door het virus alsmaar kleiner maar ze probeert continu op allerlei manieren in contact te blijven.

© Renata Dutrée

© Renata Dutrée

Renata Dutrée

Door het verplicht thuis zitten is het leuk om je creativiteit los te laten op beeld. Weer eens wat andere technieken uitproberen. De titel van dit werk is Particles en is een ode aan de Renaissance, een cultuurstroming die begon in Italië en zich daarna verder verspreide over grote delen van Europa. Met de particles van het Corona virus is het nu niet anders. In Europa vielen de eerste slachtoffers in Italië en “the rest is history…”

© Tanja Protsenko-Voorwinden

© Tanja Protsenko-Voorwinden

Tanja Protsenko-Voorwinden

Op dit moment werk ik aan mijn “weekboek” opdracht. Een van de foto’s gaat over de stilte van de ochtend, licht, samen wakker worden, liefde. 

© Harry Wijsbroek

© Harry Wijsbroek

Harry Wijsbroek

Mijn bijdrage is een foto van Knooppunt Ridderster. Een van de drukste knooppunten van Nederland. Vrijwel altijd file. Nu een bijna abstracte mix van beton, graffiti en… hier en daar een auto.

© Lois Notebaart

© Lois Notebaart

Lois Notebaart

Deze foto heb ik gemaakt van mijn huisgenootje in ons appartement. Met het oude papier van al de pakketjes die we thuis bestelden om niet naar de winkels te hoeven. 

© Julia Savyuk

© Julia Savyuk

Julia Savyuk

The picture was taken during my solo walk on the intersection of two important arteries of Amsterdam Oost - Linnaeustraat and Wijtenbachstraat, last Friday afternoon. It is usually busy with locals coming back to their neighborhoods, but this time it's only restless tram keeps serving those who need it.

© Boris Cremers

© Boris Cremers

Boris Cremers

Ik ben ziek geweest, en erna zit je nog even thuis… je mag niet naar buiten. Dus ik heb een ministudio gemaakt, en daar met materialen een stilleven gemaakt. Verschillende werelden die door deze crisis verbonden worden.

© Caroline Kist

© Caroline Kist

Caroline Kist

Deze foto nam ik afgelopen week tijdens het fotograferen voor de opdracht Waterlinie. En toen kon ik niet anders dan ook een zelfportret maken in die groene wereld waar alles juist zo aanwezig was. 

© Saul Frelink

© Saul Frelink

Saul Frelink

Ik reis voor mijn werk (nog steeds) dagelijks met de trein. Normaal zit die bomvol, maar nu is het leeg op perrons en stations. Stations zijn altijd al fotogenieke plekken vind ik. Station Arnhem helemaal. Deze foto maakte ik ' s ochtends op weg naar mijn werk bij Omroep Gelderland.

© Katariina Kärki

© Katariina Kärki

Katariina Kärki

Ik wil met deze foto onder andere laten zien hoe ik me voel in deze vreemde tijd: verward. 

© Emilie Kothuis

© Emilie Kothuis

Emilie Kothuis 

Tijdens een van mijn blokjes om zag ik een man zijn raam open doen en meteen daarna kwam dit gordijn naar buiten, het bleef maar wapperen in de wind. Het gordijn leek zo blij om ook even naar buiten te kunnen! Maar wel vast aan de rails. Een goede weergave van hoe ik me voel, vrij, maar ook beperkt en dichtbij huis. 

© Charlotte van der Gaag

© Charlotte van der Gaag

Charlotte van der Gaag

De foto (uit een serie van 3) gaat over de identiteit van Gwendolyn. Ze is half Antilliaans en half Nederlands. En elke keer als ze naar Curaçao gaat ervaart ze opnieuw de innerlijke vragen rondom wat haar identiteit is en hoe Curaçao daar een rol bij speelt. Ze ziet er op Curaçao uit alsof ze er vandaan komt en wordt daardoor ook zo behandeld door de lokale bevolking, maar ze spreekt de taal niet (goed genoeg) en identificeert hierdoor, maar ook door andere verschillen, niet altijd met ze. Dit heb ik proberen weer te geven doordat haar hoofd zich in de schaduw bevindt en daardoor is haar 'identiteit' niet helemaal te zien voor de toeschouwer.

© Annabel Jeuring

© Annabel Jeuring

Annabel Jeuring

Op 16 maart 2020 ben ik begonnen met mijn reportage ‘door het glas’. Ik probeer de onwerkelijke situatie waarin we zitten vast te leggen. Gezinnen “opgesloten” in hun huizen net als ik.

© Manon Sas

© Manon Sas

Manon Sas

Thuisblijven vind ik benauwend en rustgevend tegelijkertijd. Tijd voor bezinning. En met bezinning komt ook beter kijken. Voor het eerst in vijftien jaar zag ik deze landschappen vanaf mijn balkon. Ze laten een wereld zien die nieuwsgierig maakt. Binnen handbereik en toch ver weg.

© Heleen Blaauw

© Heleen Blaauw

Heleen Blaauw

Ik ging bij m'n ouders op bezoek en bleef achter het raam. Gezellig en verdrietig tegelijk. Ik denk dat dit beeld dat goed laat zien.