Welke online applicatie heb ik nodig?

Indien je door onze administratie bent geïnformeerd dat je online onderwijs gaat volgen krijg je toegang tot de volgende online applicaties namens de Fotocademie:

  • Microsoft Teams

Iedere (workshop)docent of mentor werkt met zijn of haar [voornaamachternaam]@fotoacademie.nl account voor het professioneel uitvoeren van de online lessen en/of begeleiding via Microsoft Teams.

Namens de administratie van de Fotoacademie word je als student gekoppeld met jouw e-mailadres aan jouw groep in Teams. Je ontvangt een melding per e-mail zodra dit is gebeurd en je dus gebruik kunt maken van deze applicatie.

Naast het gebruik van Microsoft Teams kan de docent ervoor kiezen om ook aanvullende online applicaties te gebruiken zoals de applicatie MIRO. De docent of mentor zal je hierover informeren indien van toepassing.

 

Let op! Gaat er iets niet goed met het gebruik van Microsoft Teams? 

Mail naar administratie@fotoacademie.nl of bel naar 020 - 530 92 60.

In voorbereiding op online onderwijs

Om goed van start te gaan raden we je aan om in voorbereiding op online onderwijs de volgende stappen alvast uit te voeren dan wel door te lezen.

  • Installeren en aanmelden Teams op je computer

We raden je allereerst aan om de (gratis) desktopapplicatie Teams te installeren op je computer.

Zodra je door de administratie van de Fotoacademie gekoppeld bent aan jouw groep in Teams ontvang je hier een uitnodiging van en kun je je vervolgens aanmelden/registreren voor de desktopapplicatie Teams.

  • Je ontvangt een uitnodiging namens de (workshop)docent voor elke online les/begeleiding

De (workshop)docent plant van tevoren de online les in volgens het lesrooster door alle studenten van de groep uit te nodigen. Jij als student ontvangt vervolgens een uitnodiging per e-mail en door op de link te klikken kun je vervolgens deelnemen aan de online les/begeleiding.

Let op! Allereerst dien je je aan te melden in de Microsoft Teams desktopapplicatie om vervolgens via de link de online les te kunnen bijwonen.

  • Het delen van jouw scherm en bestanden tijdens de online les/begeleiding

Tijdens de online les kun je eenvoudig je scherm delen. Kies of je je hele bureaublad, een venster of bijvoorbeeld een PowerPoint, PDF of foto's/video's wilt tonen.

Kijk hier voor meer informatie over: hoe kan ik een scherm delen?

Tevens zal de (workshop)docent duidelijke afspraken maken met de groep over het bijvoorbeeld uploaden van documenten in Teams in voorbereiding op een online les. Binnen iedere groep in Teams is er ruimte bij 'Bestanden' om documenten zoals een PowerPoint, PDF of foto's/video's te uploaden. Nogmaals, de (workshop)docent zal de werkwijze hiervoor met je bespreken.

We wensen je heel veel succes!

Uitgebreide hulp nodig?

- Training voor Teams

- Teams Help & Learning

Bekijk ook:

- Instructie: locatie gebruik en de corona maatregelen