Logo Fotoacademie

Onderdeel van

ENGMeer informatie?

Onderdeel van

Direct inschrijven

Online benodigdheden

 

Om te kunnen starten met het eerstejaar van de opleiding Conceptueel Beeld volstaat dezelfde apparatuur en software als voor de Basisopleiding.

Zodra je bent ingeschreven als student aan de Fotoacademie krijg je toegang tot de volgende online applicaties:

 

  • Studieportaal KLIK

Studieportaal KLIK kun je gebruiken voor het inzien van lesmateriaal, het mentoren- en beoordelingsrooster. Ook kun je reserveringen plaatsen voor de studio's en de digitale werkplaats met scanner.

 

  • Microsoft Teams

Iedere (workshop)docent of mentor werkt met zijn of haar [voornaamachternaam]@fotoacademie.nl account voor het professioneel uitvoeren van de online lessen en/of begeleiding via Microsoft Teams.

Namens de administratie van de Fotoacademie word je minimaal drie dagen voor de start als student gekoppeld met jouw e-mail aan jouw groep in Teams.

Gaat er iets niet goed zowel met studieportaal KLIK als met Microsoft Teams? Mail naar administratie@fotoacademie.nl of bel naar 020 - 530 92 60.

In voorbereiding

 

  • Installeren en aanmelden Teams op je computer

We raden je allereerst aan om de (gratis) desktopapplicatie Teams te installeren op je computer.

Zodra je door de administratie van de Fotoacademie gekoppeld bent aan jouw groep in Teams ontvang je hier een uitnodiging van en kun je je vervolgens aanmelden voor de desktopapplicatie Teams.

 

  • Je ontvangt een uitnodiging namens de (workshop)docent of mentor voor de online les/begeleiding

De (workshop)docent of mentor plant van te voren de online les in volgens het lesrooster door alle studenten van de groep uit te nodigen. Jij als student ontvangt vervolgens een uitnodiging per e-mail en door op de link te klikken kun je vervolgens deelnemen aan de online les.

Let op! Allereerst dien je je aan te melden in de Microsoft Teams desktopapplicatie om vervolgens via de link de online les te kunnen bijwonen.

Ook de begeleiding met een mentor gebeurt op dezelfde wijze zoals hierboven beschreven staat. Je dient dus van te voren een afspraak te maken met een mentor.

 

  • Het delen van je scherm en bestanden tijdens de online les/begeleiding

Tijdens de online les of 1-op-1 begeleiding kun je eenvoudig je scherm delen. Kies of je je hele bureaublad, een venster of bijvoorbeeld een PowerPoint-bestand wilt tonen.

- Hoe kan ik een scherm delen?

Tevens zal de (workshop)docent of mentor duidelijke afspraken maken met de groep over het bijvoorbeeld uploaden van documenten in Teams in voorbereiding op een online les. Binnen iedere groep in Teams is er ruimte bij 'Bestanden' om documenten zoals een PowerPoint te uploaden. Nogmaals, de (workshop)docent of mentor zal de werkwijze hiervoor met je bespreken.

 

 We wensen je nogmaals heel veel succes!

Uitgebreide hulp nodig?

 

- Training voor Teams

- Teams Help & Learning

Bekijk ook:

- Instructie locatie gebruik voor studenten en het onderwijzend team