Logo Fotoacademie

Onderdeel van

ENGMeer informatie?

Onderdeel van

Direct inschrijven

Online benodigdheden

 

Inloggegevens voor Microsoft 365

Iedere (workshop)docent, mentor of expert werkt met zijn of haar Microsoft 365 account (@fotoacademie.nl) voor het professioneel uitvoeren van de online lessen en/of begeleiding.

Inloggen Microsoft 365

Ben je je wachtwoord vergeten of heb je nog geen wachtwoord? Mail naar onze IT beheerder: Machiel Morsink (TCS) voor het aanvragen van een wachtwoord.

 

Inloggegevens voor Studieportaal KLIK

De administratie rondom een student qua presentie en het beoordelen van opdrachten verloopt via Studieportaal KLIK.

Inloggen Studieportaal KLIK

In voorbereiding

 

Dankzij jouw @fotoacademie.nl Microsoft 365 account kun je nu gebruikmaken van de:

- webapplicatie van Outlook: om te e-mailen met jouw persoonlijke @fotoacademie.nl account en het beheren van je agenda.

- desktopapplicatie van Teams: voor videobellen met de groep of een individuele student en het delen van een scherm of up-/downloaden van een bestand.

Maar je kunt ook gebruikmaken van de webversie's van Word, Excel en PowerPoint om jouw online les mee te ondersteunen.

 

Installeren Teams op je computer

We raden je allereerst aan om de desktopapplicatie Teams te installeren op je computer en te gaan verkennen.

Namens de administratie van de Fotoacademie word je als (workshop)docent, mentor of expert een week voor de start gekoppeld aan de groep(en) in Teams die je lesgeeft. Controleer of dit juist is. Gaat er iets niet goed met de groep(en)? Mail naar administratie@fotoacademie.nl of bel naar 020 - 530 92 60.

Drie dagen voor de start worden alle studenten gekoppeld aan de groep.

 

Test vooraf met Bestanden

Binnen iedere groep in Teams is er ruimte bij 'Bestanden' om documenten zoals een PowerPoint te uploaden.

Tip! Gebruik deze ruimte enkel in voorbereiding naar en tijdens de online les. Let er op dat de gehele groep alle documenten kan inzien!

We raden aan dat iedere (workshop)docent, mentor, expert en student een eigen map aanmaakt binnen Bestanden en daarbinnen documenten kan uploaden. Maak dus duidelijke afspraken met studenten voor het bijtijds uploaden van documenten in voorbereiding op een online les.

Maak de mappen na iedere les weer leeg voor een volgende les. Dit is zowel een taak van de studenten als van de (workshop)docent, mentor of expert.

 

De student(en) uitnodigen via Teams voor een videogesprek

Plan van te voren de online les in volgens het lesrooster via de agenda in Teams door alle studenten van de groep uit te nodigen. Studenten ontvangen vervolgens een uitnodiging per e-mail en kunnen op de link klikken om aan de online les deel te nemen.

- Hoe plan ik een online les in?

Ook voor 1-op-1 begeleiding kun je via de agenda in Teams de student uitnodigen. De student ontvangt vervolgens een uitnodiging per e-mail en kan door op de link te klikken aan een 1-op-1 gesprek deelnemen.

Je kunt als docent of mentor ook direct een 1-op-1 gesprek starten zonder dit vooraf in te plannen.

- Hoe kan ik direct een een-op-een gesprek starten?

 

Het delen van je scherm en bestanden tijdens de online les/begeleiding

Tijdens de online les of 1-op-1 begeleiding kun je eenvoudig je scherm delen. Kies of je je hele bureaublad, een venster, een PowerPoint-bestand of een whiteboard wilt tonen.

- Hoe kan ik een scherm delen?

 

Uitgebreidere hulp nodig?

- Training voor Outlook

- Outlook Help & Learning

- Training voor Teams

- Teams Help & Learning

Praktische tips

We geven je tot slot een aantal praktische tips om jouw les of begeleiding zo goed mogelijk te laten verlopen.

  • Allereerst: het klinkt misschien logisch maar een stabiele internetverbinding is van groot belang voor het goed laten werken van Teams. Test je techniek vooraf: werkt je camera en doet het geluid het?
  • Zorg voor een representatieve werkplek: denk na over de achtergrond en belichting zodat studenten je goed kunnen zien.
  • Voorbereiding is het halve werk, zeker met online onderwijs. Denk vooraf na over de opbouw en de structuur van de online les en voeg daar interactieve werkvormen aan toe.
  • Natuurlijk staat het je vrij om gebruik te maken van eventuele andere gratis applicaties ter ondersteuning van het online lesgeven. Door het delen van je scherm via Teams kun je bijvoorbeeld gebruik maken van een virtueel whiteboard.
  • Ga de dialoog aan met de groep, stel vragen, laat iedereen even aan het woord om betrokkenheid te creëeren.
  • De aandacht op een scherm vraagt nu eenmaal een intensieve focus. Las daarom tijdens de online les meerdere korte pauzes in om tussendoor even te ontspannen of studenten een opdracht te laten uitvoeren.
  • Maak met de groep afspraken om de online les goed te laten verlopen. Denk aan: steek je hand op als je iets wilt zeggen of zet je geluid op mute als je niet aan het woord bent om de rust in de groep te bewaren.  
  • Maak ook afspraken over wanneer studenten werk moeten uploaden in Teams zodat jij als (workshop)docent, mentor of expert tijdig het werk kan zien en beoordelen.

We wensen je nogmaals heel veel succes!

Bekijk ook:

- Instructie online leeromgeving voor studenten

- Instructie locatie gebruik voor studenten en het onderwijzend team