We willen allereerst nogmaals benadrukken dat wij als onderwijsinstelling samen met jou, alert moeten blijven op het voorkomen van (verdere) verspreiding van het Coronavirus. Houd je daarom aan de onderstaande instructie op locatie. Schroom niet om elkaar aan te spreken op het moment dat iemand zich niet aan deze richtlijnen houdt!

 

Bij binnenkomst

We doen een dringend verzoek om alleen de Fotoacademie te bezoeken als je een afspraak of reservering hebt, voor het afhalen of terugbrengen van uitleenapparatuur of vanwege een les.

 • Ontsmet jouw handen bij binnenkomst. Een automatische dispenser bij de entree is aanwezig.
 • Om ervoor te zorgen dat er bij binnenkomst geen opstopping ontstaat en er niet teveel mensen tegelijkertijd op de begane grond aanwezig zijn willen we je vragen om direct naar het lokaal of studio te gaan waar je je les, reservering of afspraak hebt.

 

Mondkapjesplicht

 • Het dragen van een mondkapje is verplicht in de publieke ruimten (de entree, de gangen en het trappenhuis) en in de studio's van de Fotoacademie. Je bent zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een mondkapje.
 • Het mondkapje kan en mag af tijdens de les of mentorgesprek, wanneer iedereen een vaste zit- of staanplaats heeft. Een docent hoeft dus geen mondkapje te dragen op het moment dat hij of zij voor de groep staat, maar wel bij een ronde door het klaslokaal.
 • Indien de 1,5 meter regel moeilijk gehandhaafd kan worden tijdens bijvoorbeeld een werkbespreking, geldt de mondkapjesplicht ook. Wij verzoeken iedereen dringend zich hier aan te houden.
 • Ook bij studiogebruik geldt dat het mondkapje af kan wanneer iedereen een eigen vaste zit- of staanplaats heeft ingenomen. Wanneer er rondgelopen wordt, is een mondkapje verplicht. Wanneer er gebruik gemaakt wordt van visagie en/of styling, is het dragen van een mondkapje verplicht.
 • Het advies is om een wegwerpmondkapje te dragen. Stoffen en zelfgemaakte mondkapjes worden afgeraden. Ga voor alle informatie over de uitbreiding van de mondkapjesplicht en het -advies naar www.rijksoverheid.nl/mondkapje.

 

Routing i.v.m. 1,5 meter afstand tot elkaar

 • Volg de aangegeven routing in het gebouw om op die manier 1,5 meter afstand tot elkaar te kunnen realiseren.
 • Gebruik bij het naar boven gaan de 'bekende' trap, bij het naar beneden gaan de trap van het noodtrappenhuis.
 • Probeer ook tijdens pauzes/koffie halen voldoende afstand tot elkaar te houden. Daarnaast willen we je verzoeken om eventueel op een later moment thee of koffie te halen indien er een wachtrij bij de automaat ontstaat.
 • Het is niet toegestaan om pauze te houden dan wel koffie of thee te drinken in de publieke ruimte op de begane grond. Stoelen zijn dan ook met die reden weggehaald. Uiteraard kun je wel pauze houden in het lokaal. 

 

Studiogebruik

 • Het reserveren van een studio voor studenten van de Basisopleiding Uitbouw, de opleiding Conceptueel Beeld en de Opleiding tot Fotograaf gaat via KLIK waarbij maximaal vijf studenten per dagdeel gebruik kunnen maken van de studio. De vakken 1A+B, 1C+D, 2E+F, 2G+H en 3I+J tellen als elk een vak. In KLIK is dit zo ingeregeld dat slechts een van beide vakken gekozen kan worden, de andere is voor de zekerheid al weggeboekt. Het is uitdrukkelijk niet de bedoeling dat er samengewerkt wordt in een van de beschikbare studiovakken. 

 

Hygiene

 • Regelmatig de handen wassen en/of gebruik maken van desinfecterende handgel. Was in ieder geval de handen bij binnenkomst, voor het eten, na een toiletbezoek, na het reizen met het openbaar vervoer en na het schoonmaken van spullen.
 • Regelmatig jouw spullen schoonmaken en desinfecteren. 

 

Schoonmaak en ventilatie Fotoacademie

 • Wij dragen er zorg voor dat ruimtes vaker schoongemaakt worden en dat er zeep/ontsmettingsmiddel en wegwerphanddoekjes aanwezig zijn.
 • Extra schoonmaken van toiletten, deurklinken en materiaal.
 • Iedereen maakt de door hem/haar gebruikte tafel en stoel zelf schoon. Aanvullend is de docent aan het einde van de les verantwoordelijk voor het schoonmaken van de afstandsbediening van de beamer (indien gebruikt) en toetsenbord computer (indien gebruikt).
 • Het ventileren van de ruimtes is essentieel. Dit was in de zomermaanden geen enkel probleem. De deuren en ramen konden immers open blijven staan maar nu de winter zich aankondigt is dat een ander verhaal. Echter, ventileren blijft belangrijk en daarom adviseren wij minimaal ieder uur de ramen en deuren openzetten om de ruimtes van verse lucht te voorzien. Excuus als het even koud aanvoelt maar dit blijft noodzakelijk.

 

Tot slot. 

Kijk hier op Rijksoverheid.nl voor alle algemene basisregels en meer informatie over bijvoorbeeld wat te doen bij klachten en de huidige quarantaine regels.

Nogmaals dank voor je medewerking!