De (voor)opleiding om een stevige basis te creëren op het gebied van fotografie en video.
De (vervolg)opleiding na het succesvol afronden van de Basisopleiding op het gebied van fotografie en video.
De lens-based opleiding voor een succesvolle carrière als conceptueel beeldmaker op het gebied van fotografie en video.
Waar moet je nog meer aan denken voordat je start met een opleiding?
Een mengeling van fotografische en maatschappelijke bespiegelingen en alles wat daar tegenaan schuurt.
Bekijk de columnsIedereen heeft inspiratie nodig om tot nieuwe ideeën te komen, omdat je jezelf anders beperkt tot wat jij weet en ziet, terwijl er zoveel moois is!
Bekijk de beeldbankHet Postacademisch programma is er voor de professionele beeldmaker die zichzelf uit wil dagen. De focus ligt op persoonlijke begeleiding bij het bereiken van jouw doelstellingen als professioneel beeldmaker.
Aan de hand van praktische opdrachten, werk je aan het versterken van jouw technische basis en de zeggingskracht van jouw fotografie.
We organiseren het gehele jaar door verschillende online evenementen zoals een proefles, webinar, open avond of open dag. Klik voor het volledige overzicht van alle online evenementen en om je aan te melden op de onderstaande buttons .
Bekijk evenementenAanmelden eventNa het succesvol afronden van de opleiding Conceptueel Beeld en de Opleiding tot Fotograaf word je automatisch lid van ons Alumni Netwerk.
De Fotoacademie in Amsterdam is de meest ambitieuze particuliere academie voor fotografie (stilstaand beeld) en video (bewegend beeld) in Nederland voor zowel de beginnende als professionele beeldmaker.
Download het Inspiratieboek 'Fotoacademie sinds 1985'
Workshopdocent
Fiona Whelan ontwikkelt kunsteducatieve projecten voor jongeren, en is community kunstenaar en scenograaf. Fotografie speelt een cruciale rol in al haar activiteiten. Ze is sinds 2002 docent bij de Fotoacademie en schrijft met enige regelmaat artikelen over beeldtaal, embodiment en cognitie voor het onderwijs.
In haar workshops voor de Fotoacademie verkennen studenten verschillende artistieke werkmethodes. Aan bod komen o.a.
– het maken van nieuw beeld (om de creatieve vaardigheden te versterken);
– onderzoeken van het hoe en waarom van de kracht van een beeld (om beeldtaal beter te leren beheersen);
– reflecteren op het effect van een afbeelding op de toeschouwer (om perceptie en inzicht te vergroten).
Fiona begeleidt de studenten in haar workshops om fotografie niet alleen te gebruiken als een manier om ideeën vorm te geven, maar ook als een medium om eigen ideeën, nieuwe inzichten en kennis over beeldtaal te ontwikkelen. De studenten leren autonoom te werken en autonome foto’s te maken en ze oefenen met aspecten van fotografie zoals esthetiek, ruimte, beweging, dynamiek om via het beeld betekenis over te dragen en emotie op te wekken. De studenten onderzoeken samen hoe ze deze methodes kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van een autonome beeldtaal én hoe ze hun individuele artistieke signatuur in een niet-autonome praktijk kunnen versterken.
De Fotoacademie is de meest ambitieuze particuliere academie voor fotografie (stilstaand beeld) en video (bewegend beeld) in Nederland. We varen een eigen koers en passen het lesprogramma naar eigen inzicht en ervaringen aan zodat het aansluit op de ontwikkelingen in de markt.
+31 (0)20 530 9260
Sarphatistraat 35, 1018 EV, Amsterdam
Ontvang onze maandelijkse nieuwsbrief met informatie en inspiratie over de Fotoacademie.