© Igo Pieters

© Igo Pieters

Mijn naam is Igo Pieters. Jarenlang werkte ik als artdirector en grafisch ontwerper. Een deel van dat werk bestaat uit het ontwikkelen en begeleiden van fotografie, illustratie en video voor communicatie middelen. In mijn persoonlijk werk richt ik mij voornamelijk op landschap- en reisfotografie.

 

Je hebt deelgenomen aan de workshop Portretfotografie – studio & locatie onder leiding van Duco de Vries. Waarom en met welk leerdoel ben je deze workshop gaan volgen?

Ik had besloten om me creatief verder te ontwikkelen en startte eerst met de workshops Documentaire fotografie en Landschap- en locatiefotografie.

In de workshop Portretfotografie zag ik ook weer nieuwe uitdagingen. Ik wil meer dan alleen ‘mooie’ foto’s van mensen maken. Ik ben geïnteresseerd in fotografie met meerdere lagen. Foto’s waar je langer naar moet kijken voordat ze het hele verhaal prijs geven.

 

Wat wil je vertellen over het beeld dat je hier laat zien? 

Door het voornamelijk werken in opdracht ben ik mezelf een beetje kwijtgeraakt. Daardoor kreeg ik het idee om zelfportretten te maken.

De landschappen uit de workshop Landschap- en locatiefotografie combineerde ik met portretfotografie. Als thema koos ik ‘Onbekende in de polder’ of ‘De onbekende in mijzelf’.

Het is een visuele zoektocht naar wie ik ben en hoe de omgeving, in dit geval het polderlandschap, dat kan verduidelijken, versterken of vervreemden. Hieruit is een serie foto’s ontstaan waar ik zeker nog meer nieuwe foto’s aan ga toevoegen.

 

Welk element uit de workshop heeft jou het meest gebracht en op welke manier?

De interactie met medecursisten en het klassikaal bespreken van de gemaakte opdrachten heeft mij enorm geholpen om meer inhoudelijk naar portretten en foto’s te kijken.

Door deze workshop ben ik bewuster geworden van de sterke en zwakkere kanten in mijn fotografie. Ik heb door het proces een fotografische richting gevonden die ik graag verder wil uitbouwen.

 

Wat is jouw volgende stap in de fotografie, bijvoorbeeld een opdracht in de nabije toekomst of vrij werk idee?

Voorlopig wil ik mijn vrije werk verder uitdiepen. Er liggen nog wat ideeën waarmee ik verder kan. Of ik in de toekomst weer in opdracht ga werken? Misschien, ik sta er wel voor open...

© Igo Pieters

© Igo Pieters

© Igo Pieters

© Igo Pieters

© Igo Pieters

© Igo Pieters

© Igo Pieters

© Igo Pieters