Ondernemen en fotograferen

Kies je voor de opleiding Conceptueel Beeld, dan word je opgeleid tot zelfstandig fotograaf ook wel zelfstandig conceptueel beeldmaker genoemd. De opleiding Conceptueel Beeld is erop gericht jezelf te ontwikkelen tot een beeldmaker met een brede technische kennis en het creëren van een eigen concept en visie. Ondernemen en fotograferen gaat hierbij hand in hand.

Voor veel fotografen is geld verdienen met fotografie overigens niet het belangrijkste. Dit geldt ook voor studenten en alumni van de Fotoacademie. Ze zijn in de eerste plaats bezig fotograaf geworden om hun fotografie naar een hoger plan te brengen. Uiteraard leiden wij je wel op om uiteindelijk je geld ermee te kunnen verdienen.

De meeste fotografen, zelfs als ze nog student zijn, zijn zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers). Die zelfstandige status betekent als fotograaf veel vrijheid maar ook dat je zelf verantwoordelijk bent voor je succes als fotograaf.

Begin jij te dromen van een professionele carrière als succesvol beeldmaker? Wil jij van jouw hobby je beroep maken? Geld verdienen met het maken van fotografie is niet eenvoudig maar wij geloven dat het kan. Graag geven wij je een aantal tips waar je rekening mee kunt houden.

> Tips geld verdienen met fotografie