Particulier kleinschalig opleidingsinstituut

Allereerst is de Fotoacademie een kleinschalig particulier opleidingsinstituut op het gebied van fotografie (stilstaand beeld) en film (bewegend beeld), wat als voordeel heeft dat wij onze eigen koers varen en het lesprogramma naar eigen inzicht en ervaringen aanpassen zodat het aansluit op de ontwikkelingen in de markt. De Fotovakschool daarentegen is geen particulier opleidingsinstituut.

Onderscheidend: creatief en technisch

Daarnaast bieden wij aankomende maar ook professionele beeldmakers een motiverend en stimulerend platform om zich te kunnen ontplooien, gebaseerd op persoonlijke talenten en ambities.

Kwaliteitsopleidingen op hbo-niveau waarbij je je zult onderscheiden op creatief en technisch gebied, wat onder andere tot uiting komt door aandacht voor conceptuele en inhoudelijke beeldvorming. 

 

Zelfstandig conceptueel beeldmaker

We besteden volop aandacht aan marketingactiviteiten en leren je de fijne kneepjes van een goede bedrijfsvoering. Want met techniek en creativiteit alleen red je het niet. Je moet je werk ook weten te verkopen. Duidelijk kunnen maken waarin jij je onderscheidt als beeldmaker. Zodat je later je techniek en creativiteit ook werkelijk kunt gebruiken. Voor concrete opdrachten. Als zelfstandig conceptueel beeldmaker.

Prijswinnende studenten en alumni

Jong en oud studeert aan de Fotoacademie. Passie voor beeld is hetgeen dat telt. Jij staat centraal, waarbij er aandacht is voor jouw persoonlijke behoeftes en wensen. Maar dat succes komt niet aanwaaien. De Fotoacademie stelt hoge eisen. Wie gaat studeren aan de Fotoacademie moet uit speciaal hout gesneden zijn: je moet in staat zijn zelfstandig te denken en te werken en niet bang zijn karakter te tonen.

 

De praktijk bewijst dat onze eigenzinnige aanpak werkt.

Ieder jaar worden er meerdere (oud-)studenten genomineerd en/of vallen in de prijzen voor nationale en internationale toonaangevende competities. Lees verder

Dit alles heeft de Fotoacademie gemaakt tot wat ze momenteel is: een trefpunt en inspiratiebron voor vele aankomende en professionele fotografen waar men graag wil studeren.

Bewuste studiekeuze maken

Wil je zelf de verschillen tussen de Fotovakschool en Fotoacademie ontdekken? Wij zeggen altijd: oordeel zelf. Speciaal voor aankomende studenten bieden wij diverse activiteiten aan die bijdragen aan het maken van een bewuste studiekeuze. Voor deze studenten organiseren wij meerdere keren in het jaar Open Dagen of Avonden voor uitleg over de Fotoacademie en haar aanbod.