Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Fotografie staat niet meer op zichzelf

De fotografie is sterk in beweging. Digitale opnametechnieken worden toegepast in alle vormen van fotografie. Beeldbewerking met de computer is de normaalste zaak van de wereld.

Met camera's kun je behalve foto's ook films maken. De fotografie staat niet meer op zichzelf, maar is direct verbonden met alle nieuwe media. Met een gedegen, fotografische ondergrond kun je die media optimaal benutten. Beeldend en conceptueel kunnen denken is een belangrijk voordeel wanneer je werkt met de nieuwste digitale technieken.

Op creatief gebied volgen gebeurtenissen elkaar in hoog tempo op. Trend na trend dient zich aan. De kunst is om in die razendsnelle opeenvolging je eigen weg te gaan. Je eigen stijl en visie te vinden en vast te houden. Daarmee zul je je onderscheiden.

Vernieuwd lesprogramma Basisopleiding

De laatste jaren is het werkveld zichtbaar veranderd ten aanzien van de rol van de fotograaf als beeldmaker en levert de filmende fotograaf een steeds nadrukkelijker bijdrage aan de beeldcultuur. Vanaf september 2019 starten we de Basisopleiding met een vernieuwd lesprogramma waarin ook audiovisuele basistechnieken zijn opgenomen.

Uitgangspunt van de Basisopleiding is nog steeds de digitale spiegelreflex of systeem camera. Deze camera’s zijn geschikt voor het maken van foto’s (stilstaand beeld) en film (bewegend beeld). De moderne fotograaf bedient zich van beide disciplines. Daarom leer je in onze Basisopleiding te werken met zowel stilstaand als bewegend beeld.