© Ton Groothaar

© Ton Groothaar

Fotografie staat niet meer op zichzelf

De fotografie is sterk in beweging. Digitale opnametechnieken worden toegepast in alle vormen van fotografie. Beeldbewerking met de computer is de normaalste zaak van de wereld.

Met camera's kun je behalve foto's ook video's maken. De fotografie staat niet meer op zichzelf, maar is direct verbonden met alle nieuwe media. Met een gedegen, fotografische basis kun je die media optimaal benutten. Beeldend en conceptueel kunnen denken is een belangrijk voordeel wanneer je werkt met de nieuwste digitale technieken.

Op creatief gebied volgen gebeurtenissen elkaar in hoog tempo op. Trend na trend dient zich aan. De kunst is om in die razendsnelle opeenvolging je eigen weg te gaan. Je eigen stijl en visie te vinden en vast te houden. Daarmee zal je je onderscheiden.

Met de komst van onze nieuwe modulaire deeltijd opleiding op hbo niveau: 'Conceptueel Beeld: opleiding voor fotografie en video' (sinds 2020) spelen wij in op deze veranderingen. We vervangen daarmee de toonaangevende Opleiding tot Fotograaf op hbo-niveau voor conceptueel beeldmakers. Ook in de opleidingen (Online) Basisopleiding en de Basisopleiding Uitbouw werk je aan jouw technische vaardigheden op het gebied van fotografie en video.