Logo Fotoacademie
ENGKennismaken?
Direct inschrijven
© Ton Groothaar

© Ton Groothaar

Fotografie staat niet meer op zichzelf

De fotografie is sterk in beweging. Digitale opnametechnieken worden toegepast in alle vormen van fotografie. Beeldbewerking met de computer is de normaalste zaak van de wereld.

Met camera's kun je behalve foto's ook video's maken. De fotografie staat niet meer op zichzelf, maar is direct verbonden met alle nieuwe media. Met een gedegen, fotografische ondergrond kun je die media optimaal benutten. Beeldend en conceptueel kunnen denken is een belangrijk voordeel wanneer je werkt met de nieuwste digitale technieken.

Op creatief gebied volgen gebeurtenissen elkaar in hoog tempo op. Trend na trend dient zich aan. De kunst is om in die razendsnelle opeenvolging je eigen weg te gaan. Je eigen stijl en visie te vinden en vast te houden. Daarmee zul je je onderscheiden.

Met de komst van onze nieuwe modulaire deeltijd opleiding op hbo niveau: 'Conceptueel Beeld: opleiding voor fotografie en video' spelen wij in op deze veranderingen. Deze nieuwe opleiding is vanaf het van voorjaar 2020 van start gegaan. We vervangen daarmee de toonaangevende Opleiding tot Fotograaf op hbo-niveau voor conceptueel beeldmakers.