FFN Talent Prijs 2021

Over FotoFestival Naarden

Het FotoFestival Naarden bestaat inmiddels meer dan dertig jaar. Vaak was voor vele jonge beginnende fotografen het festival de aftrap voor een glansrijke en grote carrière. Namen als Erwin Olaf, Rineke Dijkstra, Koos Breukel, Paul Blanca en Dana Lixenberg kwamen al vroeg in de catalogi van het festival voor.

 

FFN Talent Prijs: de Longlist

De FFN Talent Prijs wordt tijdens het festival uitgereikt aan een fotografisch talent dat het meest veelbelovende werk heeft geproduceerd in de twee voorafgaande jaren. Kandidaten leveren hun werk in bij hun opleidingsinstituut; een onafhankelijke jury, samengesteld door het instituut, maakt vervolgens een selectie van de vier meest veelbelovende studenten en hun beste foto en zal deze selectie insturen. Deze selecties vormen gezamenlijk de longlist. Van elke fotograaf op de longlist wordt de beste foto geëxposeerd tijdens het Fotofestival.


Shortlist & Overall winnaar

Een door het FFN samengestelde jury, onder andere bestaand uit het curatorenteam, zal uit deze longlist een shortlist van drie finalisten selecteren en vervolgens een overall winnaar kiezen. Het werk van de drie finalisten wordt gepubliceerd op de website en social media van FFN. De bekendmaking van de overall winnaar en feestelijke prijsuitreiking van de Talent Prijs zal tijdens het fotofestival plaatsvinden.

 

Prijs

De overall winnaar ontvangt een geldbedrag van €2.500,-. Deze prijs is een stimulans voor de winnaar en moedigt deze aan om zijn of haar carrière als zelfstandig en autonoom fotograaf voort te zetten. 

Deelnemen?

Deelname aan de wedstrijd is gratis. Verder gelden de volgende voorwaarden:

 

-        Je bent student van de Fotoacademie of

-        Je bent in mei 2019 of later afgestudeerd (max. 2 jaar geleden)

-        Het werk dat de je indient, is gemaakt tussen 1 mei 2019 en 30 april 2021.

 

Inzenden

De inzendperiode start 1 mei en loopt t/m 15 mei 2021. Om deel te nemen stuur je het volgende in:

-        Minimaal 3 en maximaal 5 beelden (2 tot 5 mb per foto)

-        Een toelichting op het ingestuurde werk

-        Een kort CV / biografie over jou als beeldmaker

Met het insturen van minimaal 3 en maximaal 5 werken, is de jury goed in staat de desbetreffende kandidaat te beoordelen. Deze werken mogen een serie vormen, maar mogen ook afzonderlijke beelden zijn. Ook makers van bewegend beeld kunnen meedingen naar de prijs. Er is geen thema verbonden aan deze wedstrijd.

Stuur dit pakket uiterlijk 15 mei 2021 in één WeTransfer-link naar ffntalentprijs@fotoacademie.nl, met in de beschrijving jouw volledige naam, klas en e-mailadres voor correspondentie. Indien je alumnus bent, vragen we je om je afstudeerdatum in de beschrijving te vermelden. Als wij jouw deelname in goede orde hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestigingsmail. 

Let op: de beelden die je instuurt moeten ook in hoge resolutie beschikbaar zijn. Indien je werk geselecteerd is, zullen we je benaderen met het verzoek om het high res beeld naar ons toe te sturen.

 

Privacy

Je geeft met het inzenden van je werk toestemming aan het FFN en de Fotoacademie om het werk voor publicitaire doeleinden (promotie van het FFN/Fotoacademie en de prijs zelf) te gebruiken. FFN en de Fotoacademie zullen via persberichten en op eigen kanalen over de prijs publiceren.