Expositie 'Ne Me Quitte Pas' 

Rietveldpaviljoen 033fotostad

 

“Ik ben de som van alles wat mij is voorgegaan, van alles wat ik heb zien gebeuren, van alles wat mij is aangedaan.” (Salman Rushdie). 

 

Waar kom ik vandaan? Hoe ben ik geworden wie ik ben? Hoe heeft mijn familie(geschiedenis) – van generatie op generatie - invloed op wie ik nu ben? Welke beelden (vaak zonder woorden) uit mijn jeugd werken door in mijn volwassen leven? En hoe blijven ingrijpende gebeurtenissen mij op veel momenten nog steeds raken? 

Wat is familie? Familie is een deel van onze identiteit waar we niet aan kunnen ontsnappen. Het kan iets zijn dat we koesteren of iets waar we onszelf uit willen verwijderen. Maar zelfs als we ons fysiek verwijderen van familie, is de connectie er. Je blijft het kind van je (voor)ouders. Er is geen manier om te ontkennen dat het een levend systeem is waaraan we verbonden zijn. 

 

Deelnemende kunstenaars: 

Hannes Wallrafen, Christian Arts, Bianca Pauline, Yanina Cesa, Femke Doove, Jamie van den Heuvel, Pascale Hustings, Josita van de Kerk, Cara Louwman & Yuen Yee Li, Wies den Ouden, Sten Petersen, Rob Severein, Linda Verkaaik, Mo Verlaan, Greet van Dam

 

Initiatiefnemers:

Wies den Ouden en Cara Louwman