Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Over het programma

Je hebt als fotograaf sterke projecten in je portfolio, je werkt misschien op dit moment aan een nieuwe serie en je vindt het belangrijk om jouw werk naar buiten te brengen. Je wilt een expositie of (boek) publicatie realiseren en in gesprek gaan met een curator van een museum of met een nieuwe galerie. Maar hoe ga je dit benaderen? Met wie ga je in gesprek en hoe presenteer je jezelf? Vormen jouw portfolio, artist statement en het doel dat je voor ogen hebt een logisch geheel? Hoe zorg je dat jouw project zichtbaar wordt en dat je met de juiste partners kan samenwerken om dit doel te realiseren? Of loop je vast met je serie/fotografie project en wil je advies van een curator over de inhoudelijke vervolg stappen?

Fleurie Kloostra is programmeur van Melkweg Expo en freelance art curator en fungeert daarin altijd als mediator tussen een fotograaf en een publiek. Haar expertise en brede blik op fotografie en op het werkveld stellen haar in staat mee te denken met een fotograaf en deze te adviseren binnen vraagstukken over het werk zelf en bij het zoeken naar de juiste plek om je werk te exposeren/publiceren etc. Logische aannames stelt zij ter discussie, zodat boodschappen en verwachtingen beter op elkaar inspelen en afgestemd zijn.

Doel van het programma

Tijdens dit Expert Programma (duur van 4 maanden) begeleidt Fleurie een kleine groep fotografen. Het inhoudelijke gesprek over het werk is de kern van het programma. Dit vormt de basis voor de stappen die daarop volgen vanuit de persoonlijke wensen: het benutten van kansen op het gebied van exposeren, publiceren of bijvoorbeeld de zoektocht naar een galerie. Fleurie begeleidt daarin en geeft advies en suggesties.

Wat komt er nog meer aan bod?

  • Wil je exposeren of publiceren en waarom?
  • Zijn er andere expositie vormen te bedenken dan op ‘klassieke wijze’ prints aan de muur?
  • Is het project volledig of wil je werk bijschieten?
  • Wat kun je doen om een curator te overtuigen? Een goede serie is vaak niet genoeg. Werk aan een sterk projectvoorstel!
  • Hoe bereik je een publiek en verhoog je de kans dat ze betrokken raken bij jouw thema’s en werk?
  • Raak wegwijs in de artscene en leer kansen te benutten.

Deelnemers

Maak kennis met deelnemers van voorgaande edities en lees over hun ervaringen t.a.v. het Expert Programma.

Programma informatie

Niveau: voor de professionele beeldmaker

Expert: Fleurie Kloostra

Studieduur: 4 maanden

Lesdagen: 5 lessen van 19:00 tot 22:00 uur + individueel advies op verzoek

Studiekosten: €850,-

inclusief vrij gebruik van studio’s: ja, tijdens de duur van het programma, max 1 dagdeel per week - max 2 studio blokken, indien relevant voor de programma opdrachten

Betaling: eenmalig of 2 termijnen. Let op! Dit brengt extra kosten met zich mee welke verwerkt zijn in de termijnen. Voor deze termijnbetaling moet een incassomachtiging worden verstrekt. De termijntoeslag bij twee termijnen bedraagt € 50,-.

Toelatingseisen: een afgeronde studie fotografie (hbo-niveau) of aantoonbaar meerdere jaren ervaring als professioneel beeldmaker

Selectie procedure: geschiedt op basis van digitaal portfolio of vooropleiding

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 31 oktober 2019

Opvolgende lesdata: 14 november en 12 december 2019 en 23 januari en 5 maart 2020