Logo Fotoacademie

Onderdeel van

ENGFAQ

Onderdeel van

Direct inschrijven

Over het programma

Je bent professioneel fotograaf en je wilt jouw nieuwe project naar een hoger plan tillen om zo de impact te krijgen die jij voor ogen hebt. 

In dit expert programma ga je met fotoredacteur en curator Jenny Smets én met je mede deelnemers aan de slag om jouw nieuwe fotografieproject te realiseren, met de nadruk op de inhoud en het beoogde publiek. Hoe bouw je het verhaal op door middel van de juiste edit? Hoe zorg je voor verdieping door research? Welke beelden heb je nodig en welke inhoudelijke keuzes maak jij om uiteindelijk de impact te krijgen die je nastreeft?

Je wordt ook gecoacht bij keuzes over de vorm, het platform en de samenwerkingen die je nodig hebt om het verhaal te lanceren en het publiek te bereiken dat je voor ogen hebt.

In het programma onderscheiden we verschillende fases:

 

De researchfase / inhoud

Waarom is je onderwerp van belang, wat zijn de onderliggende aannames en feiten?

Wat is het doel van je project?

In deze fase leer je hoe je onderzoek inzet voor de verdieping van je project, de relevantie van je onderwerp te onderzoeken én de mogelijke impact van je project te formuleren.

 

Researchfase / vorm

Wat gaat je aanpak worden, je visuele stijl?

Ga je samenwerkingen aan met derden? Wat gaat je uiteindelijke vorm, je platform worden? is dat een publicatie in de vorm van een tijdschrift of boek? Een tentoonstelling?

Je gaat onderzoek te doen voor het vinden en formuleren van je visuele aanpak. Wie is jouw inspiratie en welke beeldtaal is het beste om tot een visueel coherent en overtuigend eindresultaat te komen?

 

Productiefase

Dit is een heel belangrijk moment in je project Je bent ongeveer halverwege je productie proces en de beslissingen die je nu neemt zijn bepalend voor het verdere verloop. Hoe ga je vorm geven aan jouw materiaal? In deze fase ligt de nadruk op het editen van je beelden die je tot dit punt maakte om beter in staat te zijn de beslissingen te nemen voor het vervolg traject.

Centraal in deze fase staat de vraag of je de juiste vorm te pakken hebt voor het eerder door jou geformuleerde doel.

Je leert overwogen inhoudelijke keuzes te maken met betrekking tot de edit.

 

Presentatie fase

In deze fase stel je je uiteindelijk project samen (selectie en volgorde). Hierna is het project klaar om te presenteren aan de buitenwereld. Hoe bepaal je de juiste selectie voor jouw klanten en publiek?

Je gaat het project een definitieve vorm te geven om het op een overtuigende manier aan de buitenwereld te presenteren.

Na afloop van dit Expert Programma:

  • Heb je een inhoudelijk goed overwogen project dat klaar is om te presenteren aan een publiek.
  • Weet je hoe een edit en sequentie de inhoud van je verhaal kan veranderen en gebruikt dit bewust.
  • Je bent in staat om de relevantie van je project te presenteren in woord en geschrift.
  • Je weet bewuste keuzes te maken voor verschillende verhaalvormen en hoe die te gebruiken voor de gewenste impact.

Deelnemende fotografen moeten voldoende tijd hebben om tijdens de duur van het programma werk te produceren en bereid zijn ook feedback te geven aan de andere deelnemers. Tijdens de bijeenkomsten werken we met elkaar aan de projecten. Buiten de bijeenkomsten is Jenny Smets op afspraak bereikbaar voor advies en coaching.

Programma informatie

Niveau: voor de professionele beeldmaker

Expert: Jenny Smets

Studieduur: 6 maanden

Lesmethode: op locatie

Lesdagen: 6 lessen van 19:00 tot 22:00 uur en extra tussentijds individueel advies op verzoek

Studiekosten 2021: €935,-

Betaling: eenmalig of in 2 of 3 achtereenvolgende maandelijkse termijnen

In hoeveel termijnen je wilt betalen, kun je aangeven bij je online inschrijving. De termijnbedragen zullen rond de eerste van de maand worden geïncasseerd, beginnend in de maand voorafgaand aan de maand dat je start met het programma. 

Als je je hebt ingeschreven in de maand dat je start, dan zal het eerste termijnbedrag voor de start van het programma worden geïncasseerd.

Toelatingseisen: een afgeronde studie fotografie (hbo-niveau) of aantoonbaar meerdere jaren ervaring als professioneel fotograaf

Selectie procedure: geschiedt op basis van digitaal portfolio en vooropleiding
 of professionele ervaring en motivatie

Voertaal: Nederlands (of Engels, afhankelijk van de groepssamenstelling)

 

Startmomenten

Startdatum: 16 februari 2021*

Opvolgende lesdata: 9 en 30 maart, 20 april, 18 mei en 22 juni 2021 (Let op! Deze lessen zijn onder voorbehoud)

 

*in geval van veranderende corona maatregelen, zal dit programma online worden gestart of gecontinueerd (met uitzondering van eventuele studio lessen)