Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Over het programma

Dit programma is geschikt voor beeldmakers binnen alle disciplines van de fotografie, die behoefte hebben aan een kritische blik op hun werk en identiteit als fotograaf en nieuwe richtingen willen onderzoeken.

Wat zijn mijn ambities? Wat maak ik? Wat laat ik zien en hoe kan ik dat versterken? Hoe onderscheid ik mij van andere fotografen? Tijdens het programma word je uitgedaagd om in korte tijd veel nieuw werk te maken en daarmee jouw portfolio te versterken.

Je krijgt persoonlijke begeleiding en gerichte opdrachten van expert Morad Bouchakour bij het aanscherpen van jouw project en versterken van het portfolio.

Er wordt van je verwacht dat je elke bijeenkomst nieuw werk kan laten zien. Morad coacht niet alleen vanuit zijn ervaring en visie als fotograaf, maar ook vanuit zijn vermogen om snel tot de kern van een verhaal te komen. Ook van jouw verhaal en jouw identiteit als fotograaf. Hij biedt andere invalshoeken en samen werken jullie aan een sterker verhaal en werk dat daar goed op aansluit. Hij gebruikt daarnaast ook zijn ervaring, kennis en netwerk om jou en jouw werk verder te brengen. De groep blijft klein (max. vier deelnemers) waardoor er veel aandacht is voor de individuele deelnemers. Toelating geschiedt op basis van portfolio en/of vooropleiding.

Deelnemers

Maak kennis met deelnemers van voorgaande edities en lees over hun ervaringen t.a.v. het Expert Programma.

Programma informatie

Niveau: voor de professionele beeldmaker

Expert: Morad Bouchakour

Studieduur: 3,5 maand

Lesdagen: 4 lessen van 19:00 tot 21:30 uur

Studiekosten: €895,-

inclusief vrij gebruik van studio’s : ja, tijdens de duur van het programma, max 1 dagdeel per week - max 2 studio blokken, indien relevant voor de programma opdrachten

Betaling: eenmalig of 2 termijnen. Let op! Dit brengt extra kosten met zich mee welke verwerkt zijn in de termijnen. Voor deze termijnbetaling moet een incassomachtiging worden verstrekt. De termijntoeslag bij twee termijnen bedraagt € 50,-.

Toelatingseisen: een afgeronde studie fotografie (hbo-niveau) of autodidact met een porfolio op vergelijkbaar technisch & conceptueel niveau

Selectie procedure: geschiedt op basis van digitaal portfolio en vooropleiding
 of professionele ervaring

Voertaal: Nederlands (of Engels, afhankelijk van de groepssamenstelling)

 

Startmomenten

Startdatum: 7 november 2019

Opvolgende lesdata: 28 november 2019, 9 januari en 5 maart 2020