Logo Fotoacademie
ENGKennismaken?
Direct inschrijven

Over het programma

Dit programma is geschikt voor beeldmakers binnen alle disciplines van de fotografie, die behoefte hebben aan een kritische blik op hun werk en identiteit als fotograaf en nieuwe richtingen willen onderzoeken.

Wat zijn mijn ambities? Wat maak ik? Wat laat ik zien en hoe kan ik dat versterken? Hoe onderscheid ik mij van andere fotografen? Tijdens het programma word je uitgedaagd om in korte tijd veel nieuw werk te maken en daarmee jouw portfolio te versterken.

Je krijgt persoonlijke begeleiding en gerichte opdrachten van expert Morad Bouchakour bij het aanscherpen van jouw project en versterken van het portfolio.

Er wordt van je verwacht dat je elke bijeenkomst nieuw werk kan laten zien. Morad coacht niet alleen vanuit zijn ervaring en visie als fotograaf, maar ook vanuit zijn vermogen om snel tot de kern van een verhaal te komen. Ook van jouw verhaal en jouw identiteit als fotograaf. Hij biedt andere invalshoeken en samen werken jullie aan een sterker verhaal en werk dat daar goed op aansluit. Hij gebruikt daarnaast ook zijn ervaring, kennis en netwerk om jou en jouw werk verder te brengen. De groep blijft klein (max. vier deelnemers) waardoor er veel aandacht is voor de individuele deelnemers. Toelating geschiedt op basis van portfolio en/of vooropleiding.

Deelnemers

Maak kennis met deelnemers van voorgaande edities en lees over hun ervaringen t.a.v. het Expert Programma.

Lees hier meer over haar project en deelname aan het programma

Lees hier meer over haar project en deelname aan het programma

Programma informatie

Niveau: voor de professionele beeldmaker

Expert: Morad Bouchakour

Studieduur: 3 maanden

Lesmethode: op locatie

Lesdagen: 5 lessen van 19:00 tot 22:00 uur en extra tussentijds individueel advies

Studiekosten 2020: €895,-

inclusief vrij gebruik van studio’s : ja, tijdens de duur van het programma, max 1 dagdeel per week - max 2 studio blokken, indien relevant voor de programma opdrachten

Betaling: eenmalig of in 2 of 3 achtereenvolgende maandelijkse termijnen

In hoeveel termijnen je wilt betalen, kun je aangeven bij je online inschrijving. De termijnbedragen zullen rond de eerste van de maand worden geïncasseerd, beginnend in de maand voorafgaand aan de maand dat je start met het programma. 

Als je je hebt ingeschreven in de maand dat je start, dan zal het eerste termijnbedrag voor de start van het programma worden geïncasseerd.

Toelatingseisen: een afgeronde studie fotografie (hbo-niveau) of autodidact met een porfolio op vergelijkbaar technisch & conceptueel niveau

Selectie procedure: geschiedt op basis van digitaal portfolio en vooropleiding
 of professionele ervaring en maximaal 4 deelnemers

Voertaal: Nederlands (of Engels, afhankelijk van de groepssamenstelling)

 

Startmomenten

Startdatum: 3 september 2020* (VOL)

Opvolgende lesdata: 17 september, 29 oktober, 26 november 2020 en 7 januari 2021 (Let op! Deze lessen zijn onder voorbehoud)

 

Startdatum: 19 november 2020*

Opvolgende lesdata: 3 december 2020, 14 januari, 11 februari en 18 maart 2021 (Let op! Deze lessen zijn onder voorbehoud)

 

*in geval van veranderende corona maatregelen, zal dit programma online worden gestart of gecontinueerd (met uitzondering van eventuele studio lessen)