Over het programma

Tijdens dit Expert Programma voor professionele beeldmakers werk je 3 verschillende opdrachten uit. Je krijgt per opdracht de briefing van een artdirector. Deze briefings werk je uit in een concept en het uiteindelijke beeldverhaal. De artdirectors blijven bij jouw presentatie van het concept en het eindresultaat betrokken. Een prachtige kans om in samenwerking met deze professionals te werken aan jouw portfolio!

Het programma bestaat uit een introductie les conceptontwikkeling met daarna 3 blokken van 2 lessen met elk blok een nieuw onderwerp en een nieuwe opdrachtgever/artdirector: 
1. Culturele sector (Tjade Bouma)
2. Editorial Coverstory (Eva de Vos - PS / Het Parool) 
3. Commercieel ( Gijs van den Berg / KesselsKramer)
De opdrachten dien je buiten de lessen uit te voeren (het uitwerken van het beeldconcept en het daadwerkelijk schieten van het beeld)

In de eerste les van het blok presenteer je jouw concept aan de groep en de artdirector. Waar nodig stuurt de artdirector jouw concept bij en daarna ga je aan de slag met het uitwerken/fotograferen van jouw beeldconcept.

In de tweede les presenteer je het eindresultaat/het beeld aan de groep. Hierdoor leer je niet alleen praktijkgericht werken maar ook jezelf presenteren als beeldmaker. Daarbij zal elke artdirector uitleg geven over zijn/haar vakgebied en de samenwerking met de beeldmaker (Hoe kom je tot een concept? Wat is de rol van de fotograaf? Waar moet je op letten bij het bedenken en uitvoeren van het concept?)

Doel van het programma

 • Je leert in opdracht beeldconcepten te ontwikkelen.
 • Je leert samenwerken met art directors uit het werkveld.
 • Je leert meer over het proces van het werken in opdracht: Wat wordt er verwacht? Wat is klantgericht communiceren? Welke vragen stel je (en welke niet), hoe bepaal je jouw positie t.a.v. de klant?
 • Je leert meer focus aan te brengen: Hoe behoud je jouw eigen stijl bij het werken in opdracht?
 • Je produceert nieuw beeld. Een kans om je portfolio te verstevigen met nieuw toegepast beeldmateriaal.

Deelnemers

Bekijk hier het werk van deelnemers van vorige edities

Programma informatie

 • Niveau: voor de professionele beeldmaker
 • Experts: Tjade Bouma leidt het programma en 2 gastdocenten, een art director en een beeldredacteur. (Voorgaande edities het Parool, KesselsKramer, HavasLemz)
 • Studieduur: 3 maanden
 • Lesmethode: op locatie*
 • Lesdagen: 7 lessen van 19:00 tot 21:30 inclusief 2 gastexperts
 • Toelatingseisen: een afgeronde studie fotografie (hbo-niveau) of aantoonbaar meerdere jaren ervaring als professioneel beeldmaker.
 • Selectie procedure: geschiedt op basis van digitaal portfolio en vooropleiding

 • Voertaal: Nederlands
 • Studiekosten: €850,-
 • Betaling: eenmalig of in 2 of 3 achtereenvolgende maandelijkse termijnen*

* In hoeveel termijnen je wilt betalen, kun je aangeven bij je online inschrijving. De termijnbedragen zullen rond de eerste van de maand worden geïncasseerd, beginnend in de maand voorafgaand aan de maand dat je start met het programma. Als je je hebt ingeschreven in de maand dat je start, dan zal het eerste termijnbedrag voor de start van het programma worden geïncasseerd.

 

Startmomenten

Startdatum: 19 mei 2021*

Opvolgende lesdata: 26 mei, 9 juni, 16 juni, 30 juni, 7 juli, laatse les in overleg met de groep (Let op! Deze lessen zijn onder voorbehoud)

* Afhankelijk van de corona maatregelen, zal de lesmethode nader worden bepaald

Tip! Financiële ondersteuning via werktuig PPO

 

We willen je graag attent maken op het initiatief van Platform Acct: het Werktuig PPO (Permanente Professionele Ontwikkeling). PPO financiert ontwikkelplannen zoals bijvoorbeeld educatie voor professionals die werkzaam zijn in de creatieve en culturele sector, in dienstverband of als zzp-er. Lees verder