Logo Fotoacademie

Onderdeel van

ENG (Online) events

Onderdeel van

Direct inschrijven

Over het programma

Tijdens dit Expert Programma voor professionele beeldmakers werk je 3 verschillende opdrachten uit. Je krijgt per opdracht de briefing van een artdirector. Deze briefings werk je uit in een concept en het uiteindelijke beeldverhaal. De artdirectors blijven bij jouw presentatie van het concept en het eindresultaat betrokken. Een prachtige kans om in samenwerking met deze professionals te werken aan jouw portfolio!

Het programma bestaat uit een introductie les conceptontwikkeling met daarna 3 blokken van 2 lessen met elk blok een nieuw onderwerp en een nieuwe opdrachtgever/artdirector: 
1. Culturele sector (Tjade Bouma)
2. Editorial Coverstory (Eva de Vos - PS / Het Parool) 
3. Commercieel ( Stephanie Lüscher / KesselsKramer)
De opdrachten dien je buiten de lessen uit te voeren (het uitwerken van het beeldconcept en het daadwerkelijk schieten van het beeld)

In de eerste les van het blok presenteer je jouw concept aan de groep en de artdirector. Waar nodig stuurt de artdirector jouw concept bij en daarna ga je aan de slag met het uitwerken/fotograferen van jouw beeldconcept.

In de tweede les presenteer je het eindresultaat/het beeld aan de groep. Hierdoor leer je niet alleen praktijkgericht werken maar ook jezelf presenteren als beeldmaker. Daarbij zal elke artdirector uitleg geven over zijn/haar vakgebied en de samenwerking met de beeldmaker (Hoe kom je tot een concept? Wat is de rol van de fotograaf? Waar moet je op letten bij het bedenken en uitvoeren van het concept?)

Doel van het programma

  • Je leert in opdracht beeldconcepten te ontwikkelen.
  • Je leert samenwerken met art directors uit het werkveld.
  • Je leert meer over het proces van het werken in opdracht: Wat wordt er verwacht? Wat is klantgericht communiceren? Welke vragen stel je (en welke niet), hoe bepaal je jouw positie t.a.v. de klant?
  • Je leert meer focus aan te brengen: Hoe behoud je jouw eigen stijl bij het werken in opdracht?
  • Je produceert nieuw beeld. Een kans om je portfolio te verstevigen met nieuw toegepast beeldmateriaal.

Deelnemers

Maak kennis met deelnemers van voorgaande edities en lees over hun ervaringen t.a.v. het Expert Programma.

Lees hier de Q&A met Erikjan over zijn deelname aan het programma

Lees hier de Q&A met Marthe over haar deelname aan het programma

Programma informatie

Niveau: voor de professionele beeldmaker

Experts: Tjade Bouma leidt het programma en gastdocenten Stephanie Lüscher (Art Director KesselsKramer) en Eva de Vos (Chef Beeldredactie PS / Het Parool)

Studieduur: 3 maanden

Lesmethode: op locatie*

Lesdagen: 7 lessen van 19:00 tot 22:00 inclusief 2 gastexperts

Studiekosten 2020: €850,-

Betaling: eenmalig of in 2 of 3 achtereenvolgende maandelijkse termijnen

In hoeveel termijnen je wilt betalen, kun je aangeven bij je online inschrijving. De termijnbedragen zullen rond de eerste van de maand worden geïncasseerd, beginnend in de maand voorafgaand aan de maand dat je start met het programma. 

Als je je hebt ingeschreven in de maand dat je start, dan zal het eerste termijnbedrag voor de start van het programma worden geïncasseerd.

Toelatingseisen: een afgeronde studie fotografie (hbo-niveau) of aantoonbaar meerdere jaren ervaring als professioneel beeldmaker.

Selectie procedure: geschiedt op basis van digitaal portfolio en vooropleiding


Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Er zijn op dit moment nog geen startdata beschikbaar. Wel kun je alvast een reservering plaatsen. Een reservering plaatsen is vrijblijvend en kan kosteloos worden geannuleerd.

 

*in geval van veranderende corona maatregelen, zal dit programma online worden gestart of gecontinueerd (met uitzondering van eventuele studio lessen)