Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Over het programma

Tijdens dit Expert Programma voor professionele beeldmakers werk je voor 3 klanten een briefing uit tot een concept en een beeldverhaal. Je krijgt deze briefings van 3 verschillende artdirectors. Zij zullen bij de presentatie van het concept en het eindresultaat betrokken blijven. Een prachtige kans om in samenwerking met deze artdirectors nieuw werk te maken (concept & beeld)!

Het programma bestaat uit een introductie les conceptontwikkeling met daarna 3 blokken van 2 lessen met elk blok een nieuw onderwerp en een nieuwe opdrachtgever/artdirector: 
1. Culturele sector (Tjade Bouma)
2. Editorial Coverstory (Eva de Vos - PS / Het Parool) 
3. Commercieel ( Stephanie Lüscher / KesselsKramer)
De opdrachten dien je buiten de lessen uit te voeren (het uitwerken van het beeldconcept en het daadwerkelijk schieten van het beeld)

In de eerste les van het blok presenteer je jouw concept aan de groep en de artdirector. Waar nodig stuurt de artdirector jouw concept bij en daarna ga je aan de slag met het uitwerken/fotograferen van jouw beeldconcept.

In de tweede les presenteer je het eindresultaat/het beeld aan de groep. Hierdoor leer je niet alleen praktijkgericht werken maar ook jezelf presenteren als beeldmaker. Daarbij zal elke artdirector uitleg geven over zijn/haar vakgebied en de samenwerking met de beeldmaker (Hoe kom je tot een concept? Wat is de rol van de fotograaf? Waar moet je op letten bij het bedenken en uitvoeren van het concept?)

Doel van het programma

  • Je leert in opdracht beeldconcepten te ontwikkelen.
  • Je leert samenwerken met art directors uit het werkveld.
  • Je leert meer over het proces van het werken in opdracht: Wat wordt er verwacht? Wat is klantgericht communiceren? Welke vragen stel je (en welke niet), hoe bepaal je jouw positie t.a.v. de klant?
  • Je leert meer focus aan te brengen: Hoe behoud je jouw eigen stijl bij het werken in opdracht?
  • Je produceert nieuw beeld. Een kans om je portfolio te verstevigen met nieuw toegepast beeldmateriaal.

Deelnemers

Maak kennis met deelnemers van voorgaande edities en lees over hun ervaringen t.a.v. het Expert Programma.

Programma informatie

Niveau: voor de professionele beeldmaker

Experts: Tjade Bouma leidt het programma en gastdocenten Stephanie Lüscher (Art Director KesselsKramer) en Eva de Vos (Chef Beeldredactie PS / Het Parool)

Studieduur: 3 maanden

Lesdagen: 7 lessen van 19:00 tot 21:30 - inclusief 2x gastdocentschap

Studiekosten: €795,-

inclusief vrij gebruik van studio’s: ja, tijdens de duur van het programma, max 1 dagdeel per week - max 2 studio blokken, indien relevant voor de programma opdrachten

Betaling: eenmalig of 2 termijnen. Let op! Dit brengt extra kosten met zich mee welke verwerkt zijn in de termijnen. Voor deze termijnbetaling moet een incassomachtiging worden verstrekt. De termijntoeslag bij twee termijnen bedraagt € 50,-.

Toelatingseisen: een afgeronde studie fotografie (hbo-niveau) of aantoonbaar meerdere jaren ervaring als professioneel beeldmaker.

Selectie procedure: geschiedt op basis van digitaal portfolio en vooropleiding


Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 31 oktober 2019

Opvolgende lesdata: 7, 21 en 28 november, 12 en 19 december 2019 en 09 januari 2020