Logo Fotoacademie
ENG> OPEN CALL <
Direct inschrijven

Over het propgramma

In dit Expert programma werkt Merel Bem met een kleine groep fotografen aan de voortgang van hun fotografie(project) en middels schrijfopdrachten aan concrete teksten over het werk (bijvoorbeeld een tekst voor op de website of een artist's statement).

Voor de ontwikkeling van een fotografieproject is reflectie op het werk net zo belangrijk als het schrijven erover. Door groepsgewijs en met de fotografen afzonderlijk te discussiëren over de projecten ontstaat niet alleen een beter begrip van de eigen fotografie, maar ook inzicht in de manier waarop het werk door middel van taal en tekst optimaal kan communiceren. Hoe verbind je dat wat je maakt aan dat wat je wil overbrengen? Hoe zorg je ervoor dat een tekst zo goed mogelijk aansluit bij de inhoud van het werk? Welke woorden gebruik je daarvoor? Tekst kan net zo sturend zijn als beeld. 

 

Doel van het programma:

  • Reflectie op het werk (een afgerond project, het portfolio of een actueel project) d.m.v discussie en schrijfopdrachten (in lesuren en in eigen tijd);
  • Leren schrijven / communiceren over het werk;
  • Produceren van concrete en bruikbare teksten over het werk;
  • Bespreken van voortgang fotografie(project): concept, beeld en tekst. Altijd vanuit de inhoud — of die nu hoogstpersoonlijk, conceptueel of documentair is.

 

Voor wie?

Dit expert programma is geschikt voor professionele beeldmakers binnen alle disciplines van de fotografie. 

Programma informatie

Niveau: voor de professionele beeldmaker

Expert: Merel Bem

Studieduur: 2,5 maand

Lesdagen: 5 lessen van 19:00 tot 22:00 uur

Studiekosten 2020: € 650,-

Betaling: eenmalig of in 2 of 3 achtereenvolgende maandelijkse termijnen

In hoeveel termijnen je wilt betalen, kun je aangeven bij je online inschrijving. De termijnbedragen zullen rond de eerste van de maand worden geïncasseerd, beginnend in de maand voorafgaand aan de maand dat je start met het programma. 

Als je je hebt ingeschreven in de maand dat je start, dan zal het eerste termijnbedrag voor de start van het programma worden geïncasseerd.

Toelatingseisen: een afgeronde studie fotografie (hbo-niveau) of autodidact met een portfolio op vergelijkbaar op technisch/conceptueel niveau

Selectie procedure: geschiedt op basis van digitaal portfolio of vooropleiding
 en maximaal 4 deelnemers

Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: 30 september 2020

Opvolgende lesdata: 7 en 28 okotber, 18 november en 2 december 2020