Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Over het programma

Tijdens dit Expert Programma werk je in een kleine ambitieuze groep aan het succes van jouw fotografie project. Je leert om jezelf en het project goed op de kaart te zetten en te denken in mogelijkheden. Je gaat zien hoe je kansen kan creëren en dit ook daadwerkelijk doen. Altijd met de fotografie als uitgangspunt.

Expert Evelien Kunst helpt je om jouw project op de beste manier naar buiten te brengen. Hoe verhoog je de kans op een publicatie of op een opdracht? Hoe pak je een onderhandeling slim aan? Hoe maak je een sterk projectplan dat je helpt bij een subsidie aanvraag? Wat is het belang van goede partners en hoe benader je die? Je wordt, samen met de andere deelnemers, door expert Evelien Kunst getraind en individueel geadviseerd over hoe jij jouw doelstellingen het beste kan bereiken.

Maak kennis met Evelien Kunst en haar visie op wat er nodig is om als fotograaf succesvol te kunnen zijn: Presentatie Talks About Photography

Doel van het programma

  • Tijdens het programma ga je één van jouw projecten of project ideeën verder ontwikkelen in een helder projectplan;
  • Je leert te werken in een duidelijke structuur met het door Evelien Kunst ontwikkelde “Storytelling Canvas model”;
  • Je krijgt adives over mogelijke partners en samenwerkingen; Wie kan je benaderen en hoe?
  • Je werkt aan een heldere budget opstelling;
  • Je werkt aan een sterke pitch om jouw project onder de aandacht te brengen van mogelijke opdrachtgevers, partners en financiers.
  • Je krijgt advies bij onderhandelingen.

Dit programma is geschikt voor fotografen binnen alle disciplines van de fotografie. De groep blijft klein waardoor er veel aandacht is voor de individuele deelnemers. Door de selectieprocedure wordt inspiratie en samenwerking binnen de groep gestimuleerd.

Expert Evelien Kunst

Evelien Kunst is freelance consultant met meer dan 18 jaar ervaring in de fotografie, marketing en educatie.

Evelien is medeoprichter van Laika Productions, een storytelling bureau dat (multi)media producties initieert en produceert en streeft naar maatschappelijke impact. Zij was 3 jaar directeur van NOOR, een internationaal vooraanstaand fotografen collectief en werkte voor The Red Dot Agency, een creatief strategisch communicatie bureau. In 2016 heeft zij voor de privé stichting MIAP (Message in a Photo) een fellowship programma opgezet voor Nederlandse fotografen, waarmee visuele verhalen met een sociale impact ondersteund worden.

Van 1999 tot 2008, werkte zij voor World Press Photo. Als project manager educatie was zij verantwoordelijk voor de jaarlijkse Joop Swart Masterclass en heeft zij verschillende trainingsprogramma’s opgezet voor fotografen in Afrika en Azië.

Evelien geeft regelmatig masterclassses, onder andere aan de ‘Danish School of Journalism’ en de Fotoacademie. 

Deelnemers

Maak kennis met deelnemers van voorgaande edities en lees over hun ervaringen t.a.v. het Expert Programma.

Programma informatie

Niveau: voor de professionele beeldmaker

Expert: Evelien Kunst

Studieduur: 6 maanden

Lesdagen: 6 lessen van 19:00 tot 22:00 uur + individueel advies op verzoek

Studiekosten: €895,- 

Betaling: eenmalig of 2 termijnen. Let op! Dit brengt extra kosten met zich mee welke verwerkt zijn in de termijnen. Voor deze termijnbetaling moet een incassomachtiging worden verstrekt. De termijntoeslag bij twee termijnen bedraagt € 50,-.

Toelatingseisen: een afgeronde studie fotografie (hbo-niveau) of aantoonbaar meerdere jaren ervaring als professioneel fotograaf

Selectie procedure: geschiedt op basis van digitaal portfolio en vooropleiding
 of professionele ervaring en motivatie

Voertaal: Nederlands (of Engels, afhankelijk van de groepssamenstelling)

 

Startmomenten

Startdatum: 13 november 2019

Opvolgende lestdata: 20 november 2019, 12 februari, 18 maart en 15 april 2020