Over de coaching

Voor fotografen die naast hun werk in opdracht aan eigen thema’s en series willen werken en het belangrijk vinden om daar in te worden begeleid, bieden we vrij werk coaching door experts uit het werkveld. Jij bepaalt welke serie(s) je verder wilt ontwikkelen en waarom. In een kleine groep met professionals, kom je regelmatig bijeen om te reflecteren op de voortgang van jouw serie of project.

 

Maarten van Schaik. Maarten werkt sinds zijn opleiding aan de Rietveld academie, als fotograaf op geheel eigen wijze aan zijn vrije oeuvre en werkt daarnaast regelmatig in opdracht. Maarten is tevens een gepassioneerd en ervaren docent. Onder zijn leiding leer je om meer vanuit jouw gevoel te werken en concepten soms los te laten. Zijn beeldende visie is veelzijdig en hij is thuis in veel terreinen van de fotografie. Verwacht opbouwende, directe feedback op jouw ideeën en beeld. Waar nodig krijg je opdrachten op maat om je uit jouw comfortzone te halen en zo je blik op jouw werk te verruimen.

In groepsvorm

Je komt met een kleine groep fotografen op vaste tijden bijeen om onder begeleiding van een docent nieuwe ideeën uit te werken, de voortgang van jouw serie of project te bespreken of nieuwe invalshoeken te onderzoeken.

Deelnemers

Maak kennis met het werk van een aantal deelnemers van voorgaande edities

Lees hier meer over het project van Anton Havelaar en deelname aan de coaching

  • Carolien Beekman

Lees hier meer over het project van Carolien en deelname aan de coaching

  • Massimiliano Murra

Lees hier meer over het project van Massimiliano en deelname aan de coaching

Coaching informatie

In geval van veranderende corona maatregelen, zal deze coaching indien mogelijk online worden gestart of gecontinueerd.

Niveau: voor de professionele beeldmaker

Docent: Maarten van Schaik

Studieduur: 3 maanden

Lesmethode: op locatie

Lesdagen: 6 lessen van 19:00 tot 21:30 uur

Studiekosten 2021: €595,-

Betaling: eenmalig

Toelatingseisen groepen niveau '3 - verdieping': basiskennis & ervaring opname techniek, conceptueel denkend en ervaring met inhoudelijk seriematig werken.

Toelatingseisen groepen niveau '4 - specialisatie': een (vrijwel) afgeronde studie fotografie (hbo-niveau) of autodidact met een portfolio op vergelijkbaar op technisch/conceptueel niveau

Selectie procedure: geschiedt op basis van digitaal portfolio of vooropleiding
 

Voertaal: Nederlands

 

Startdatum en lesplanning

Start: 20 april 2023 18:45 - 21:15. uur

Opvolgende lesdata: 11 mei, 1 juni, 15 juni, 29 juni, 13 juli 2023 18:45 - 19:15 uur