Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Over de coaching

De Expert Coaching door Merel Bem: 'Eenheid in beeld & tekst' is er voor professionele beeldmakers binnen alle disciplines die:

  • begeleiding zoeken bij de ontwikkeling van hun fotografie project.
  • met een expert willen reflecteren op de inhoud van hun werk.
  • beter willen leren communiceren over het werk.

Expert Merel Bem begeleidt fotografen bij de ontwikkeling van een fotografieproject door met de groep en de fotograaf te reflecteren op het project (concept en beeld) en op de (geschreven) teksten. Bestaande teksten of teksten die zijn ontwikkeld tijdens het programma door middel van schrijfopdrachten. Hierdoor ontstaat niet alleen een beter begrip van het werk maar ook inzicht in de manier waarop je jouw werk door middel van taal en tekst optimaal kan communiceren.  

Hoe verbind je dat wat je maakt aan dat wat je communiceert? Hoe zorg je ervoor dat een tekst zo goed mogelijk aansluit bij de inhoud van het werk. Welke woorden gebruik je daarvoor? Tekst kan net zo sturend zijn als beeld. Daarbij is voor de ontwikkeling van een project de reflectie op en discussie over het werk net zo belangrijk als het schrijven erover. Altijd vanuit de inhoud, of die nu hoogstpersoonlijk, conceptueel of documentair is.

+ Reflectie op het werk d.m.v discussie en schrijfopdrachten (in lesuren en in eigen tijd)

+ Bespreken van voortgang project: concept, beeld en tekst

 

Coaching informatie

Niveau: voor de professionele beeldmaker

Expert: Merel Bem

Studieduur: 2,5 maand

Lesdagen: 5 lessen van 19:00 tot 22:00 uur

Studiekosten: €595,-

Betaling: eenmalig of 2 termijnen. Let op! Dit brengt extra kosten met zich mee welke verwerkt zijn in de termijnen. Voor deze termijnbetaling moet een incassomachtiging worden verstrekt. De termijntoeslag bij twee termijnen bedraagt € 50,-.

Toelatingseisen: een afgeronde studie fotografie (hbo-niveau) of autodidact met een portfolio op vergelijkbaar op technisch/conceptueel niveau

Selectie procedure: geschiedt op basis van digitaal portfolio of vooropleiding


Voertaal: Nederlands

 

Startmomenten

Startdatum: plaats reservering