© Marthe van de Grift

© Marthe van de Grift

Marthe van de Grift  https://www.marthevandegrift.com/

 

Over Marthe:

'Als kunstenaar geloof ik dat onze blik op de wereld om ons heen wordt gedefinieerd door onze verhouding met de dingen. Deze verhoudingen zijn zo vanzelfsprekend geworden dat we op een bepaalde manier vast zitten in een hersenloze herhaling en er niet meer bij stilstaan. Door middel van mijn beeldend werk probeer ik de logica van ons dagelijks leven open te breken en te herdefiniëren: een onderzoek naar ons begrip van de dingen.'

 

Wat waren jouw doelstellingen, waar wilde je aan werken tijdens het expert programma?

Ik wilde meer werk in opdracht, en dus praktijkinformatie vergaren en mijn netwerk uitbreiden. Ook was ik opzoek naar een bevestiging dat werken in opdracht voor mij werkt.

 

Wat heeft het programma (de lessen, de opdrachten en de bijdrage van de gastdocenten) jou opgeleverd, wat heb je geleerd?

Omdat ik voornamelijk vrij werk maak, was het de vraag of het werken met een concrete opdracht wel iets voor mij zou zijn. Ik heb geleerd dat mijn werk zich daar heel goed voor leent en dat mijn andere kijk op de wereld juist iets extra’s brengt. Ik heb geleerd vertrouwen in mijn werk te hebben, waar ik eventuele opdrachten kan vinden (waar vind ik mijn opdrachtgevers) en wat voor soort opdrachten wel en niet bij mij passen. Ook vond ik het fijn om mijn proces van conceptontwikkeling bewuster te volgen waardoor je beter ziet wat er goed gaat en wat niet.

 

Wat heeft de begeleiding van Tjade Bouma voor je kunnen betekenen?

Tjade kan heel helder benoemen wat wel of niet werkt in een concept / beeld, dit geeft nieuwe inzichten en handvaten om mee te nemen in je verdere beroepspraktijk. Ook al bestond onze groep uit heel verschillende personen met verschillende beroepspraktijken, wensen en skills, hij
behandelt iedereen als gelijken en springt in op ieders behoefte.

 

Iets anders dat je graag wilt delen……?

Tijdens het programma werd ik door het Parool gevraagd werd om een tweetal foto’s te maken bij een artikel. Dit kwam waarschijnlijk doordat de chef beeldredactie van het Parool betrokken was bij het programma en aanwezig was in de les om onze concepten te beoordelen en ons van feedback te voorzien.