Q&A met Jantien de Bruin (Alumna Academie voor Fotografie Haarlem)

Deelnemer Expert Programma: 'Maak jouw fotografie project succesvol'

 

Aan welk project heb je gewerkt tijdens het Expert Programma en zou je daar iets over willen vertellen?

Ik heb gewerkt aan mijn serie Sister Love, een autonoom werk dat gaat over verlies/rouw, verbinding en herinnering. Dit werk wilde ik graag ergens geëxposeerd krijgen.

 

Wat was jouw motivatie om je aan te melden voor het Expert Programma? Wat waren jouw doelstellingen, waar wilde je aan werken?

Ik hoopte met het Expert Programma een aanzet te kunnen maken om mijn serie 'Sister Love' naar buiten te kunnen brengen en daarin begeleiding te krijgen. Mijn doelstelling was om daar iets in te bereiken.

 

Kun je aangeven waar je tot nu toe het meest aan hebt gehad en welke stappen je hebt gezet. Wat je hebt bereikt tijdens en na het Expert Programma?

Het heeft geholpen om mijn werk duidelijk te omschrijven en te presenteren. Ook waar je allemaal aan moet denken als je je werk naar buiten wilt brengen. Ik ben daarmee o.a. met mensen uit mijn netwerk gaan praten over de mogelijkheden om mijn werk ergens te kunnen exposeren. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik geïntroduceerd werd bij museum het Dolhuys. Zij willen nu met mij een meerjarige expositie maken van Sister Love. Ik heb dus bereikt wat ik wilde! 

 

 

Hoe belangrijk is een groepsproces voor jou en vind je dat terug in dit programma?

Het groepsproces zorgt er voor mij voor dat meerdere mensen met je meekijken en meedenken. Ook inspireert het hoe de medecursisten hun werk neerzetten en wat de mogelijkheden zijn. 

 

Zou je dit programma aanraden aan andere fotografen en waarom?

Als je een duidelijk fotoproject hebt dan raad ik aan om dit Expert Programma te volgen omdat je leert op welke manier je met jouw project naar buiten kan treden!