Irene van Nispen Kress is een in Amsterdam gevestigde documentair fotograaf en staat op het punt om in samenwerking met Uitgeverij Kerber in Berlijn haar boek SILVER te lanceren.

Irene: 'Ruim zes jaar heb ik aan SILVER STORIES gewerkt, gedreven door mijn eigen gevoelens van het hebben van een houdbaarheidsdatum, die zich begonnen voor te doen na mijn 50ste verjaardag. '

Ik kreeg enorme behoefte aan positieve rolmodellen, omdat ik het zwaar oneens was met het idee van opgelegde beperkingen, uitsluitend omdat men een bepaalde leeftijd heeft bereikt.

SILVER is uiteindelijk een boek geworden over mogelijkheden en de toegevoegde waarde van ouder worden. Het bestaat uit foto’s en interviews met Anke, Mieke en Ellen. 

Zij deelden hun intieme gevoelens met mij en gaven mij en mijn camera al die jaren toegang tot hun dagelijks leven.  

Daarvoor ben ik diep dankbaar. Zij zijn een ware inspiratie. 

Sybren Kuiper heeft een mooi ontwerp gemaakt en Uitgeverij Kerber in Berlijn is enthousiast en wil het boek graag gaan publiceren.

Hedy d’ Ancona uitte zich vol lof over de foto’s, de keuze van de vrouwen en de interviews en schreef een mooi stuk voor in het boek. 

De 'Leyden Academy on Vitality and Ageing’ is nog bezig met het schrijven van hun wetenschappelijke bijdrage.'

 

Lees meer over SILVER STORIES in het interview met Irene uit begin 2019. https://www.kiekietabloid.com/blog/irenevannispenkress Wil je dit project steunen? Vanaf 12 april gaat de campagne live op Voordekunst.nl