Bekijk hier de PDF's (pdf1 en pdf2) over het project.

 

Je bent met het Expert Programma 'Fotoboek: van beeld tot publicatie’ gestart en je bent volop in ontwikkeling en beweging om het boek te publiceren.

Wat wordt de titel van het fotoboek en welk verhaal vertel je?

De titel is DARP. Darp is een klein dorp in Drenthe met een bijzondere geschiedenis. Ik breng de dorpscultuur van dichtbij in beeld. Het boek laat een ander Nederland zien vanuit de randstad bekeken. De dorpscultuur van dit dorp staat symbool voor die van vele dorpen.  

 

Wat was de aanleiding voor het maken van dit boek? Waarom wilde je dit boek maken?

Ik kende het dorp en vond het altijd al bijzonder. De dorpscultuur is volop in beweging. Het is cultuurhistorisch van belang die anno nu vast te leggen. 

 

In welke fase ben je nu? Waar ligt op dit moment de focus?

Ik ben begonnen met fotograferen in 2014 en heb veel tijd besteed aan me bekend maken in het dorp, vertellen wat mijn bedoeling is, socialiseren, meedoen met activiteiten.

Nu duidelijk is dat het boek er komt ligt de focus op de vormgeving en het schieten van beelden die ik nog mis om het verhaal goed te kunnen vertellen.

 

Wat heb je tot nu toe bereikt en waar haal je de meeste voldoening uit?

Ik heb een uitgever en een goede vormgever gevonden. Het boek komt er. Voldoening haal ik zowel uit het presenteren van de fotografie op een manier dat het verhaal goed verteld wordt als uit het regelen van de bedrijfsmatige aspecten zoals de financiering en de marketing.

 

Wat vind je tot nu toe het meest uitdagend in het proces en aan het programma?

De grootste uitdaging is het mooie boek dat je voor ogen hebt financieel mogelijk te maken zonder concessie te doen aan de kwaliteit. Je bent zowel ondernemer als fotograaf.

 

Op welke manier heeft het Expert Programma bijgedragen?

Je wordt gedwongen goed na te denken over waarom je dit boek wil, welk verhaal je wil vertellen en waarom het interessant voor anderen zou zijn. Je krijgt zinvolle feedback over de opzet en aanpak van je project!