Eva van Ooijen

Opleiding: HKU, Batchelor of Design in Photography

https://evavanooijen.nl

 

"Toen ik aan het expert programma begon, had ik een onderwerp en wat schetsen. Tijdens het programma heb ik een vorm gevonden waarin ik mijn project wil gieten, mezelf een deadline gesteld en een duidelijk beeld gekregen van waar en bij wie ik met mijn project voorstel naar toe kan. Fleurie is zeer ingevoerd in de art scene en begeleid je in het uitwerken van het concept en een passende presentatie van het werk voor de juiste doelgroep of publiek." 

 

Project: Lourdes aan de Amstel (geen beeld op website plaatsen)

Pelrims trekken, zonder veel aandacht te trekken, naar Amsterdam. Mensen van over de hele wereld bezoeken daar de kapel geweid aan De Vrouwe van alle Volkeren. De kapel  is gevestigd in de aanbouw van een dure villa aan de Diepenbrockstraat, geschonken aan de gemeenschap door Gertrude Brenninkmeijer, lid van de rijkste familie van Nederland (C&A imperium) en een toegewijde volgeling.

De Vrouwe van Alle Volkeren, of zoals de meeste mensen haar kennen: Maria, verscheen voor het eerst aan Ida Peerdeman (1905-1996) toen ze 12 jaar oud was en zou door haar leven heen nog 56 keer aan haar verschijnen. Ondanks dat er in Nederland weinig bekend is over de verschijningen zou je deze kunnen vergelijken met de verschijningen in Lourdes. Sterker nog, door journalisten en aanhangers wordt Amsterdam ook wel Lourdes aan de Amstel genoemd.

Eva van Ooijen gaat opzoek naar de Maria van Amsterdam. Ze onderzoekt de plaatsen die zij heeft bezocht, stelt zich de vraag hoe een verschijning er uit ziet en probeert zelfs om Maria te worden.

Als het op spiritualiteit aankomt kan niemand zeggen wat echt is en wat nep. We zullen nooit weten of Ida Peerdeman Maria echt heeft gezien, maar in dit werk kiest Eva van Ooijen ervoor te geloven.

In mei 2019 wordt de website www.lourdesaandeamstel.net gelanceerd. Een website waarop je de pelgrimage van Eva van Ooijen kunt meebeleven. 

Daarnaast zal er op een aantal plaatsen in Amsterdam aandacht besteed worden aan de verschijningen en het project.