© ErikJan Koopmans

© ErikJan Koopmans

Q&A met Erikjan Koopmans over zijn deelname aan het Expert Programma 'Fotografie en conceptontwikkeling in opdracht'

 

Wat waren jouw doelstellingen, waar wilde je aan werken tijdens het programma?

Mijn doelstelling was om meer te leren over gebruik van beeld en hoe opdrachtgevers te werk gaan bij het selecteren van fotografen en uiteraard het opstellen van een goed en duidelijk concept en dat ook te kunnen presenteren. Ik heb mij vooral ook aangemeld om mijzelf weer te inspireren om anders naar mijn werk(wijze) te gaan kijken en het ontmoeten van mensen uit het werkveld en gelijkgestemden.

 

Wat heeft het programma (de lessen, de opdrachten en de bijdrage van de gastdocenten) jou opgeleverd, wat heb je geleerd?

Het heeft mij opgeleverd dat ik een duidelijker inzicht heb gekregen waar mijn focus moet liggen als het gaat om het maken van mijn eigen werken en ook het presenteren daarvan. Ook is het goed geweest om een duidelijk inzicht te krijgen in hoe opdrachtgevers je concept beoordelen en hoe ze te werk gaan bij de verschillende opdrachtgevers (culturele sector, commercieel, parool) Ik heb veel geleerd over de richting die ik wil gaan nemen wat betreft mijn toekomst in de fotografie.

 

Wat heeft de begeleiding van Tjade Bouma voor je kunnen betekenen?

Tjade heb ik ervaren als een zeer prettig persoon met een duidelijke visie en mening die hij niet onder stoelen of banken steekt. Zijn kritieken op mijn werk waren altijd oprecht en opbouwend. Ik heb hier veel aan gehad. Verder vond ik het erg prettig dat er een fijne onderlinge sfeer in de groep hing en dat iedereen ook kritisch naar werk van anderen durfde te kijken. Tjade heeft net als wij (deelnemers) op een punt gestaan waarin hij bepaalde keuzes moest maken mbt de richting van zijn werk en dat zorgde ervoor dat hij heel goed vanuit zijn ervaring ons kon begrijpen en begeleiden. Ik keek er naar uit om weer naar Amsterdam te komen op de donderdagavond :)