Je bent met het Expert Programma 'Fotoboek: van beeld tot publicatie’ gestart en je bent volop in ontwikkeling en beweging om het boek te publiceren. Wat wordt de titel van het fotoboek en welk verhaal vertel je?

Titel fotoboek: I feel you all around me

Verhaal: Een fotograaf en schrijver, twee schoonzussen, beginnen aan een reis om onze wortels op te graven. Op zoek naar onze voorouders die we niet hebben gekend. We leren ze kennen door met de familiestukken, -portretten en -verhalen te ´spelen´.

 

Wat was de aanleiding voor het maken van dit boek? Waarom wilde je dit boek maken?

De aanleiding is een persoonlijke zoektocht, die voert langs familiestukken, foto´s, schilderijen, gedichten, tekeningen, verhalen,die bewaard zijn gebleven. Ik was nieuwsgierig naar de betekenis en verhalen achter deze familiestukken.

 

In welke fase ben je nu? Waar ligt op dit moment de focus?

Op dit moment zijn we druk bezig met het fotograferen van de familiestukken en het schrijven van korte stukken tekst. Tevens hebben we een keuze voor een grafisch ontwerper gemaakt.

 

Wat heb je tot nu toe bereikt en waar haal je de meeste voldoening uit?

De meeste voldoening haal ik uit het fotograferen van mijn familiestukken. Het transformeren van het verleden naar het heden. Ik bekijk de stukken door mijn eigen lens en voel daarmee de aanwezigheid van mijn voorouders. Tevens fotografeer ik mijn associatie erbij, ik ´speel´ met de familiestukken. Levenloze objecten worden een manier om een ​​levende band met mijn wortels te hebben.

 

Wat vind je tot nu toe het meest uitdagend in het proces en aan het programma?

De uitdaging ligt voor mij in het daadwerkelijk uitbrengen van een boek en alles wat er bij komt kijken, zoals het opzetten van een goede crowdfundingsactie, het aangaan van contacten met drukkers, lithografen. Ik ben blij dat ik de keuze voor een grafisch ontwerper al heb gemaakt. Dat geeft rust.

 

Op welke manier heeft het Expert Programma bijgedragen?

De lessen van Niels Stomps hebben enorm bijgedragen, je hoeft niet meer het wiel opnieuw uit te vinden. Het is fijn om met Niels en de groep naar je werk te kijken, de voortgang te bespreken, hiaten aan te pakken, etc. We hebben een inspirerende fijne groep die elkaar zeer aanmoedigt. Een groep met een positieve energie.