© Charlotte van Luijk

© Charlotte van Luijk

Charlotte van Luijk 

https://www.charlottevanluijkfotografie.nl/

 

Je hebt deelgenomen aan de workshop Locatie - & landschapsfotografie onder leiding van Jaap Bijsterbosch.  Waarom heb je voor deze workshop gekozen?

In het najaar kwam ik, natuurlijk niet toevallig, op de site van de Fotoacademie terecht. Mijn camera lag al een tijd onaangeroerd in de kast. Zo’n 10 jaar geleden heb ik een fotografie-opleiding gedaan in Rotterdam. In die periode heb ik veel gefotografeerd maar de laatste jaren kwam het daar niet meer van. Tot afgelopen jaar dus, toen begon het weer behoorlijk te kriebelen en de workshop Locatie- & landschapsfotografie leek mij interessant en leerzaam voor een nieuwe start.

 

Hoe zou jij jouw eigen werk/stijl omschrijven?

Dat vind ik altijd een lastige. Eigenlijk denk ik dat de beelden voor zich moeten spreken en de kijker er zelf iets van mag vinden, of niet natuurlijk. Ik ben wel op zoek naar een vervreemde sfeer in het landschap en de omgeving.

 

Wat zou je willen vertellen over het project dat je hebt gemaakt tijdens de workshop? Of eventueel over een van de andere opdrachten?

In het project Verlaten Strand heb ik geprobeerd intuïtief en met diffuus licht een vervreemdende sfeer te creëren. De foto’s uit deze serie zijn gemaakt met een analoge camera. Door de beperking van het filmmateriaal ben je toch bewuster bezig met beeld en omgeving.

 

Wat is op dit moment jouw ambitie als beeldmaker?

Het leukste van de workshop vind ik vooral dat het plezier in fotograferen weer terug is. Ik hoop dat ik met de handvatten en tips van Jaap en medecursisten meer mooie beelden kan maken.

 

Wat vond je het meest uitdagend aan de workshop?

Een eerste opdracht uitvoeren is spannend en leuk. De uitdaging zit vooral in het vervolg. Het blijkt nog helemaal niet zo eenvoudig om de opmerkingen van Jaap en medecursisten om te zetten in nieuwe fotoseries. Daar zit de uitdaging in!

 

Waar heb je het meeste aan gehad/wat heb je geleerd?

Het tijdens de bijeenkomsten bespreken van de opdrachten, zowel die van de mede-cursisten als van mijzelf. Maar het was vooral ook heel leuk en gezellig, ondanks dat een gedeelte online was.

© Charlotte van Luijk

© Charlotte van Luijk

© Charlotte van Luijk

© Charlotte van Luijk

© Charlotte van Luijk

© Charlotte van Luijk

© Charlotte van Luijk

© Charlotte van Luijk