Logo Fotoacademie

Onderdeel van

ENG (Online) events

Onderdeel van

Direct inschrijven

Camera

Een digitale spiegelreflex of systeemcamera met tenminste 16 MP (megapixel). De camera moet de mogelijkheid hebben handmatig te kunnen instellen, te kunnen wisselen van objectieven en voorzien zijn van een filmfunctie om minimaal HD te kunnen opnemen (1080x1920 pixels of eventueel 720x1280 pixels).

Tip! De start van deze Basisopleiding lijkt een goed moment om een nieuwe camera te kopen. Maar als je al een werkende camera hebt die voldoet aan de bovenstaande eisen is het wellicht beter om te wachten. Later in de Basisopleiding weet je beter waar je behoefte aan hebt.

Objectieven

Groothoek-, standaard- en (kort) teleobjectief, dan wel een zoomlens met overeenkomstig bereik 28-85 mm (Fullframe), 18-55 mm (APS-C sensor) of 14-42 mm (MFT sensor).

Computer of laptop

Apple of PC, met een processor met 64-bits ondersteuning, tenminste 4GB RAM-geheugen, harde schijf met minimaal 16GB vrije ruime op de harde schijf, een goede internetverbinding (voor het gebruik van Microsoft Teams) en de laatste update van het meest recente besturingssysteem. Beeldscherm met tenminste 1024x768 beeldpunten. En tot slot een webcam indien je ook online onderwijs volgt voor de online lessen en begeleiding via Microsoft Teams.

Overigens gaan wij er vanuit dat je over voldoende computervaardigheden beschikt.

Software: Adobe CC-programma's en Microsoft Teams

In de (online) lessen wordt uitgegaan dat je Photoshop (+Bridge) en Premiere Pro tot je beschikking hebt.

Voor de online lessen en mentorbegeleiding maken we gebruik van de applicatie Microsoft Teams. Als student dien je de (gratis) desktopapplicatie Teams te installeren op je computer.

De bovenstaande systeemvereisten voor je computer of laptop zijn voor de laatste versie van deze Adobe CC-programma’s en Microsoft Teams.