© Arjan Bruinstroop

© Arjan Bruinstroop

'Mijn naam is Arjan Bruinstroop (43), in het dagelijkse leven ben ik werkzaam als SR Adviseur Gebouw Brandbestrijding bij de brandweer op de luchthaven Schiphol. Naast mijn dagelijkse werk, werk ik regelmatig als freelance fotograaf in de transportsector. Ik fotografeer regelmatig in opdracht voor een bekend vrachtwagenmerk, een transport magazine en voor verschillende transportbedrijven. Als er maar wielen onder zitten!'

 

Je hebt deelgenomen aan de workshop Locatie & Landschapsfotografie 2 onder leiding van Jaap Bijsterbosch.  Waarom heb je voor deze workshop gekozen?

In het jaar 2020 heb ik 365 dagen, elke dag, éen foto gemaakt met dezelfde lens en camera. Tijdens dit project kreeg ik de smaak te pakken. Ik richtte mij door de COVID lockdown vooral op het fotograferen van ‘gewone plekken’ rondom mijn eigen huis. Ik wilde deze ‘gewone plekken’ graag interessant in beeld brengen. De beelden plaatste ik op Instagram. Hierdoor kwam ik ook in contact met andere fotografen met dezelfde focus.

Met de workshop ben ik gestart om mij verder te verdiepen. Een technische goede foto maken lukt mij prima, maar ik wilde uitgedaagd worden in het projectmatige seriewerk en leren om een verhaal te vertellen.

 

Wat wil je vertellen over de serie die je hier laat zien?

Mijn serie gaat over de Maasvlakte. Een ‘man-made’ gebied, een landschap in het teken van de ‘moderne samenleving’; volledig gemaakt voor en door mensen. Vele dagelijkse producten in ons leven komen via de Maasvlakte ons land binnen. Het landschap ontwikkelt zich elk dag. Ik wilde met de serie het ‘maken’ of ‘het gemaakte’ laten zien in de ruimte die daar is.

 

Welk element uit de workshop heeft jou het meest gebracht en op welke manier? En wat vond je een uitdaging?

Wat mij het meeste gebracht heeft, was de inspiratie van Jaap. Zijn pakkende voorbeelden van betekenisvolle landschapsfoto’s en de ruimte die we kregen om met elkaar hierover in gesprek te gaan. Het werken aan opdrachten was ook echt superleuk. Nadenken over hoe je invulling gaat geven aan die opdracht van Jaap, op pad gaan, en dan tegen de leuke uitdaging aan lopen om je gedachten in beeld om te zetten. En uiteindelijk het mooie moment om met je medecursisten het werk te bespreken en geïnspireerd te worden door de uitwerking van de anderen. Erg verrassend en heerlijk om te doen. Ondanks het feit de dat de eerste lessen online waren, was er veel ruimte voor interactie en konden we het gesprek aangaan over locatie fotografie.  Jaap gaf hier goed richting aan met zijn voorbeelden, kennis en ervaring.  

 

Wat is jouw volgende stap in de fotografie, bijvoorbeeld een opdracht in de nabije toekomst, een nieuwe cursus of vrij werk idee?

De volgende stap weet ik nog niet, het volgen van een workshop is zeker een optie, en verder gaan in de locatie fotografie, heerlijk vrij werk maken, korte kleine series en doen wat ik leuk vind! Het fotograferen is een creatieve uitlaatklep voor dagelijkse beslommeringen. Een mooie ervaring, waar ik met veel plezier op terug kijk.

 

© Arjan Bruinstroop

© Arjan Bruinstroop

© Arjan Bruinstroop

© Arjan Bruinstroop

© Arjan Bruinstroop

© Arjan Bruinstroop

© Arjan Bruinstroop

© Arjan Bruinstroop

© Arjan Bruinstroop

© Arjan Bruinstroop

© Arjan Bruinstroop

© Arjan Bruinstroop