© Annelijn Steenbruggen

© Annelijn Steenbruggen

Annelijn Steenbruggen is Freelance tekstschrijver en fotograaf, gespecialiseerd in portretten en reportages in de biologische landbouw.

 

Je hebt deelgenomen aan de workshop Portretfotografie – studio & locatie onder leiding van Duco de Vries.  Waarom en met welk leerdoel ben je deze workshop gaan volgen?

Ik werk nu 12 jaar als fotograaf en ik merkte dat portretten en reportages een ’trucje’ werden. Ik wilde uit mijn groef gehaald worden!

 

Wat wil je vertellen over het beeld dat je hier laat zien?

De foto is een portret van mijn moeder. Mijn groef was een lachend persoon die poseert. Ik wilde een niet-lachend portret van iemand in beweging; dus niet expliciet poserend in beeld.

 

Welk element uit de workshop heeft jou het meest gebracht en op welke manier?

Duco (de Vries) investeert op een bijzondere manier in een veilige en superleuke groepsdynamiek, waardoor we niet alleen leren van de docent maar ook van elkaar. Doordat we allemaal dezelfde opdrachten hadden en ieder dat op zijn/haar manier aanpakte, en we onze processen en resultaten met elkaar bespraken, kwam ik op nieuwe ideeën en inzichten. De groep was geselecteerd op niveau zodat je met vakgenoten en/of gelijkgestemden kunt uitwisselen.

Wat is jouw volgende stap in de fotografie, bijvoorbeeld een opdracht in de nabije toekomst of vrij werk idee?

Wat ik in de workshop heb geleerd neem ik mee in mijn verdere werk: meer dynamiek in de portretten en de regie op de gezichtsuitdrukking loslaten; een lach is welkom maar dan graag een spontane lach en geen ‘cheese’ meer.