Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven
©  Sander Troelstra (alumnus 2011)

© Sander Troelstra (alumnus 2011)

Fotograaf en alumnus Sander Troelstra

Sander Troelstra (1976) heeft sinds zijn afstuderen aan de Fotoacademie in 2011 verschillende solo- en groepstentoonstellingen gerealiseerd. In 2015 maakte hij het boek ‘Cor was hier’ over het leven van fotograaf Cor Jaring, waarmee hij in Huis Marseille exposeerde. In 2017 maakte hij de tentoonstelling over 'Outsider kunstenaars' in de Hermitage, waarvan ook een boek verscheen. Op dit moment is de tentoonstelling ‘Mooi samen’, te zien in het Zuiderzee museum. Deze tentoonstelling maakte hij samen met Koos Breukel.

Ook heeft Sander een aantal bijzondere prijzen op zijn naam staan, waaronder een eerste, tweede en derde prijs van de Zilveren Camera. Hij won de nationale portret prijs in 2015. Zijn werk werd o.a. gepubliceerd in National Geographic en de NY Times.

Met zijn portretten onderzoekt hij belangrijke vragen van zichzelf over het leven en het menselijk gedrag. Hierdoor ontstaan portretten die persoonlijk zijn en die het mysterie van de mens en het leven steeds een beetje meer ontrafelen.

Een eigenwijze manier van werken. Sander komt graag vertellen hoe hij sinds zijn afstuderen aan de Fotoacademie te werk is gegaan.

Praktische informatie

  • Datum: maandag 1 april 2019
  • Duur: 18:30 tot 21:30 uur
  • Deelname: gratis en exclusief toegankelijk voor studenten en alumni van de Fotoacademie
  • Locatie: Fotoacademie, Studio 2
  • Meld je hier aan