Logo Fotoacademie
ENGLogin studenten
Direct inschrijven

Alumni Lidmaatschap

Wanneer je afstudeert aan de Opleiding tot Fotograaf wordt je automatisch lid van het Fotoacademie Alumni Netwerk. Met dit lidmaatschap kan je gedurende het jaar gratis deelnemen aan een aantal activiteiten, zoals een Portfolio Review Night en Studio Generale, een avond vol inspiratie en interactie in de studio van de Fotoacademie.

Inschrijven Alumni Netwerk
Ben jij een alumna/alumnus van de Fotoacademie? En ben je nog niet lid van het Fotoacademie Alumni Netwerk? Schrijf je dan nu gratis in voor het Fotoacademie Alumni Netwerk Lidmaatschap.

Naar aanleiding van jouw inschrijving ontvang je een automatisch gegenereerde bevestiging per mail. Tevens zal er een controle plaatsvinden om te zien of jij inderdaad alumna of alumnus bent van de Fotoacademie. 

Alumni Programma

Voor leden van het Fotoacademie Alumni Netwerk wordt er jaarlijks een exclusief programma samengesteld. Dit programma heeft als doel alumni van de Fotoacademie na afloop van de Opleiding tot Fotograaf te ondersteunen in hun carrière als fotograaf: door het vergroten van de zichtbaarheid, ondernemerschap te stimuleren en het aanbieden van inspiratie en kennis. Daarbij is het programma ontworpen om alumni met elkaar in verbinding te brengen.

Samenwerking met partners staat binnen het Alumni Netwerk centraal. Zo bieden we een bijzonder pakket aan activiteiten die aansluiten op de professionele carrières van onze alumni en die hun in verbinding brengen met het werkveld.

Portfolio Review Night 2019

Ben jij net of al wat langer geleden afgestudeerd aan de Fotoacademie? Wil je een frisse, professionele blik op je portfolio én in aanmerking komen voor een solo-expositie in Melkweg Expo? Exclusief voor onze alumni organiseren wij op maandag 24 juni 2019 de derde editie van de Portfolio Review Night Fotoacademie x Melkweg Expo. Lees verder.

Reviews en kans op een solo-expositie in Melkweg Expo!

Tijdens deze avond krijg je feedback op een recent project of jouw portfolio van verschillende experts, waaronder art directors, galeriehouders, beeldredacteuren en fotografen. Daarmee maak je kans op een wildcard van Melkweg Expo. Met een wildcard heb je recht op persoonlijke begeleiding en een startbudget. Met als doel een solo-expositie in 2020 te realiseren!

De inschrijfperiode maken we binnenkort hier bekend.

Afgelopen editie

Op 18 juni 2018 vond de tweede editie plaats in Melkweg Amsterdam. Met meer dan 40 alumni en 20 experts in de grote zaal van Melkweg Amsterdam. De alumni maakten met hun deelname tevens kans om geselecteerd te worden voor een solo-expositie in Melkweg Expo. Winaar van deze editie was alumnus en docent Milan Gies. Op zondag 17 maart 2019 opende hij zijn solo-expositie 'State of Identity' in Melkweg Expo.

© Alexander Sanchez

© Alexander Sanchez

© Alexander Sanchez

© Alexander Sanchez

© Alexander Sanchez

© Alexander Sanchez

Studio Generale

Het leven na de Fotoacademie. Een spannend avontuur en voor niemand hetzelfde. Maar voor iedereen geldt: die brandende nieuwsgierigheid en de drive om beter te worden! Daarom organiseert de Fotoacademie 4x per jaar Studio Generale, een avond in de Fotoacademie over fotografie in de breedste zin van het woord.

Het Fotoacademie Alumni Netwerk bestaat uit honderden fotografen met een schat aan ervaring binnen alle disciplines van de fotografie. In een intieme sfeer met bijzondere sprekers en veel interactie biedt Studio Generale alumni de kans zichzelf te laten zien en met elkaar in gesprek te gaan.

Daarbij streven we naar onderwerpen die relevant zijn voor de professionele fotograaf en inspiratie bieden waarbij we zoveel mogelijk topfotografen en andere experts uit ons netwerk aan alumni presenteren.

Gastsprekers
Afgelopen edities waren te gast Willem PoelstraJeroen SwolfsLinda StulicPauline WiersmaCorné van der SteltErnst CoppejansPatrick RohrRogier van 't SlotChris de BodeImke Panhuijzen, het duo Lara Verheijden & Mark Stadman, Marieke van der Velden en Sander Troelstra.

Aankomende editie Studio Generale #10 op 12 juni 2019
Fotoacademie alumnus en docent Milan Gies en Fleurie Kloostra (Melkweg Expo) zullen op woensdagavond 12 juni 2019 spreken tijdens Studio Generale #10.

Kijk hier voor meer informatie.

Meld je nu aan voor Studio Generale #10.