Logo Fotoacademie

Onderdeel van

ENGKennismaken?

Onderdeel van

Direct inschrijven
© Milan Gies

© Milan Gies

Fotoacademie alumnus en docent Milan Gies

In 2009 is Milan Gies afgestudeerd aan de Fotoacademie Amsterdam. Als beeldend kunstenaar portretteert hij de mens. 

Het universele thema in Milans werk is kwetsbaarheid. “Vulnerability is the universal but also sensitive theme of my work.” Milan werkt lange tijd aan een project met dezelfde modellen. Zo bouwt hij een vertrouwensband op en probeert hij zijn modellen in al hun menselijke complexiteit af te beelden. Hij isoleert zijn modellen van het dagelijks leven en portretteert ze als levende schilderijen in een studiosetting. Hij toont hun ontwikkeling op fysiek en emotioneel vlak en geeft in zijn foto’s hun innerlijke strijd een stem. 

Milans foto’s brengen gevoelige onderwerpen soms ongemakkelijk dichtbij. Normaal zouden we onze blik afwenden, dat we blijven kijken zorgt voor ongemak. Milan Gies schept op deze manier een emotionele band met de kijker. Je kunt als kijker niet schuilen en daardoor voel je je kwetsbaar.

Een van zijn meest recente projecten 'State of Identity' was onlangs te zien tijdens zijn solo expositie bij Melkweg Expo.

Tevens is hij dit jaar opgenomen in de hoofdprogrammering van Fotofestival Naarden. 

Milan zal in zijn presentatie ingaan op het maakproces en de stappen die hij na zijn studie aan de Fotoacademie heeft gezet.

 

Fleurie Kloostra (Melkweg Expo)

Fleurie is programmeur van Melkweg Expo en freelance art curator en fungeert daarin altijd als mediator tussen een fotograaf en een publiek. 

Haar expertise en brede blik op fotografie en op het werkveld, stellen haar in staat mee te denken met een fotograaf en deze te adviseren binnen vraagstukken over het werk zelf, bij het zoeken naar de juiste plek om je werk te exposeren/publiceren etc.

Zij zal in haar presentatie uiteenzetten hoe je jouw kansen vergroot op een expositie of een samenwerking met een galerie. En wat daarbij de rol is van jou als fotograaf en de plek waar je wilt gaan exposeren. En daarbij ook ingaan op haar samenwerking met Milan Gies. 

 

Praktische informatie

  • Datum: woensdag 12 juni 2019
  • Duur: 18:30 tot 21:30 uur
  • Deelname: gratis en exclusief toegankelijk voor studenten en alumni van de Fotoacademie
  • Locatie: Fotoacademie, Studio 2
  • Meld je nu aan