Alumni Lidmaatschap

Wanneer je afstudeert aan de meerjarige opleiding Conceptueel Beeld (of de Opleiding tot Fotograaf) op hbo-niveau behoor je tot de alumni van de Fotoacademie, waarmee je automatisch lid bent van het Fotoacademie Alumni Netwerk.

Met dit lidmaatschap kun je gedurende het jaar gratis deelnemen aan een aantal activiteiten, zoals een Portfolio Review Night, een avond vol inspiratie en interactie.

 

Aanmelden lidmaatschap
Ben jij een alumna/alumnus van de Fotoacademie? En ben je vóór 2015 afgestudeerd? Schrijf je dan nu gratis in voor het Fotoacademie Alumni Netwerk Lidmaatschap.

Naar aanleiding van jouw inschrijving ontvang je een automatisch gegenereerde bevestiging per mail. Tevens zal er een controle plaatsvinden om te zien of jij inderdaad alumna of alumnus bent van de Fotoacademie. 

Alumni Programma

Voor leden van het Fotoacademie Alumni Netwerk wordt er jaarlijks een exclusief programma samengesteld. Dit programma heeft als doel alumni van de Fotoacademie na afloop van de opleiding Conceptueel Beeld (of de Opleiding tot Fotograaf) te ondersteunen in hun carrière als beeldmaker: door het vergroten van de zichtbaarheid, ondernemerschap te stimuleren en het aanbieden van inspiratie en kennis. Daarbij is het programma ontworpen om alumni met elkaar in verbinding te brengen.

© Marjan van der Lingen
© Marjan van der Lingen

"Heel zinvol zo'n Portfolio Review Night. Goed om feedback op je werk te ontvangen en de oprechte interesse en het meedenken waardeer ik enorm. Hoop dat dit vaker zal zijn."

- Marjan van der Lingen (alumna)
© Nathalie Dekker
© Nathalie Dekker

"Alle gesprekken tijdens de Portfolio Review Night (onderdeel van het Alumni Programma) waren waardevol, kritisch, fijn en het houdt mij scherp."

- Nathalie Dekker (alumna)

Portfolio Review Night

Ben jij net of al wat langer geleden afgestudeerd aan de Fotoacademie? Wil je een frisse, professionele blik op je portfolio én in aanmerking komen voor een solo-expositie in Melkweg Expo?

 

Reviews en kans op een solo-expositie in Melkweg Expo!

Tijdens de Portfolio Review Night krijg je feedback op een recent project of jouw portfolio van verschillende experts, waaronder art directors, galeriehouders, beeldredacteuren en fotografen. Daarmee maak je kans op een wildcard van Melkweg Expo. De wildcard wordt uitgereikt als de jury aanleiding ziet bij een van de deelnemers voor een solo expositie in Melkweg Expo.
Met een wildcard heb je recht op persoonlijke begeleiding en een startbudget. Met als doel een solo-expositie te realiseren!

 

Afgelopen edities

Op 18 juni 2018 vond de tweede editie plaats in Melkweg Amsterdam. Winaar van deze editie was alumnus en docent Milan Gies. Op zondag 17 maart 2019 opende hij zijn solo-expositie 'State of Identity' in Melkweg Expo.

Op 24 juni 2019 was de derde editie van de Portfolio Review Night Fotoacademie x Melkweg Expo. Lees verder

© Simon Schoo - Review Night 2019

© Simon Schoo - Review Night 2019

© Simon Schoo - Review Night 2019

© Simon Schoo - Review Night 2019

© Simon Schoo - Review Night 2019

© Simon Schoo - Review Night 2019