Je hebt deelgenomen aan de workshop Modefotografie onder leiding van Nienke Wind.  Waarom heb je voor deze workshop gekozen?

Van oorsprong ben ik filmmaker en eigenlijk door toeval de fotografie ingerold. Plotseling was ik heel veel opdrachten aan het doen, verhalen van anderen. Zo’n workshop was voor mij de uitgelezen kans eens opzoek te gaan naar mijn eigen opdracht, wat is mijn verhaal?

 

Deze workshop is voor startende professionals. Op welke manier wil jij modefotografie toepassen in jouw werk?  Wat is jouw ambitie?

De ambitie is natuurlijk om mode te fotograferen. Heb wel ontdekt dat dat voor mij verder gaat dan de esthetiek, ethiek en functionaliteit zijn voor mij even belangrijk. Heb nog geen idee waar dat voor mij gaat eindigen. En dat is fijn. 

 

Wat vond je het meest uitdagend aan de workshop?Mijn filmwerk maar eigenlijk ook de fashion dingen die ik al gedaan had hebben een documentair karakter. Wat tref ik aan en hoe verwerk ik dat tot beeld. Wist niet dat ik het zo leuk zou vinden om te spelen met lampen en uit te vogelen hoe te vanuit het complete donker een licht situatie bouwt.

 

Waar heb je het meeste aan gehad/ wat heb je geleerd?

Het feit dat je in een groep werkt, dat er een docent is die vragen stelt bij alle keuzes die je maakt. Dat is fijn. 

 

Wil je iets vertellen bij beelden van de eindopdracht?

Uiteindelijk maakt het niet meer uit door wie of wat het komt maar het klimaat gaat veranderen. En dat zal zijn weerslag hebben op fashion. De belangrijkste functie van kleding wordt weer dat het je beschermt tegen de elementen. In die zin wordt het technischer, vandaar de wetsuites, sportswear en technische laarzen. Tegelijkertijd hebben we niet de luxe van on uitputbare bronnen daarom het ik die gecombineerd met mantels en jassen uit tweedehands winkels. Omdat je iedere omstandigheid beter overleeft in een groep dan alleen heb ik gekozen om met meerdere modellen te werken om een tribe gevoel te creëren. Daar heb ik ook de make-up en haar look op gebaseerd. 

 

MUaH by@muahbytynke styling Moi et @corabronkers Modellen via @moxiemodels.amsterdam en @2rmodelmanagement.