Je hebt deelgenomen aan de workshop Modefotografie onder leiding van Nienke Wind. Waarom heb je voor deze workshop gekozen?

Al een aantal jaar ben ik op zoek naar wat ik wil bereiken met mijn fotografie. Ik wist nooit zo goed waar ik me in wilde specialiseren. Toen ik zag dat de Fotoacademie workshops aanbood, leek me dat een goed middel om dit uit te vogelen. Ik heb juist voor modefotografie gekozen, omdat dit hetgeen was waar ik het minst mee had. Nu ben ik erachter gekomen dat je daar eigenlijk heel veel kanten mee op kunt.

 

Deze workshop is voor startende professionals. Op welke manier wil jij modefotografie toepassen in jouw werk? Wat is jouw ambitie?

Nu ik deze workshop heb afgerond, ben ik erachter gekomen dat de modefotografie iets is waar ik me meer in wil verdiepen. Daarom heb ik besloten om tijdelijk een studio te huren. Omdat ik tijdens de workshop al wat contacten heb gelegd met een aantal modellenbureaus, kan ik de komende maanden lekker aan de slag met new faces, om zo elkaars portfolio op te bouwen. Op deze manier hoop ik mijn eigen stijl te ontdekken en erachter te komen of dit inderdaad iets is waar ik mijn toekomst in zie.

 

Wat vond je het meest uitdagend aan de workshop?

Bij modefotografie is het belangrijk om een concept te ontwikkelen dat je vervolgens gaat uitwerken. Je hebt dus volledig in de hand wat het uiteindelijke resultaat gaat zijn, wat natuurlijk heel gaaf is. Echter fotografeerde ik voorheen voornamelijk documentair, waarbij ik zelf vrij weinig in de hand had. Ik vond het dus best lastig om ineens helemaal van begin tot eind te bepalen wat ik wilde creëren. 

 

Waar heb je het meeste aan gehad/wat heb je geleerd?

Door de begeleiding van Nienke weet ik nu hoe ik zelf de regie kan nemen. Eerder had ik al helemaal een beeld in mijn hoofd en dat moest dan het resultaat worden. Nu weet ik dat het beter werkt om vanuit abstracte beelden te denken. Zo kom je veel gerichter uit op het concept dat je misschien al in je hoofd had, zonder allerlei afleidingen. Daarbij heb ik nu ervaren hoe je een hele shoot in elkaar zet van begin tot eind. En dat is iets wat ik zeker ga meenemen in mijn volgende werk.

 

Wil je iets vertellen bij beelden van de eindopdracht?

Ik wil natuurlijk het team waar ik mee werkte heel erg bedanken; de styling en make-up is gedaan door Freke Meijeraan. De modellen zijn Samuel Woerdeman (FIC Models) en Lyon Orie (Mix Models).