© Milan Gies

© Milan Gies

Zondag 17 maart 2019 is de expositie 'State of Identity' geopend in Melkweg Expo van Fotoacademie alumnus en docent Milan Gies.

 

Winnaar Portfolio Review Night

Milan werd in juni 2018 tijdens de Portfolio Review Night voor alumni van de Fotoacademie door verschillende review experts voorgedragen voor een solo-expositie in Melkweg Expo.
De Fotoacademie organiseert de Portfolio Review Night jaarlijks in samenwerking met Melkweg Expo en is onderdeel van het Fotoacademie Alumni Programma. 

 

Solo-expositie 'State of Identity'

Wat als je je niet thuis voelt in de rol die de maatschappij je toebedeelt op basis van je uiterlijke geslachtskenmerken? In ‘State of Identity’ brengt Milan Gies tien jongeren die op zoek zijn naar hun genderidentiteit in beeld. De geportretteerden bevinden zich in verschillende fasen van hun transitie en geven zich—vaak voor het eerst— letterlijk en figuurlijk bloot voor de camera. Op een respectvolle manier legt Milan het moeizame en vaak pijnlijke proces van een gendertransitie vast. Hij focust niet op het man of vrouw zijn, maar net op  de jongere en zijn zoektocht. De foto’s zijn iconisch en intiem tegelijkertijd, grijpen de kijker naar de keel en laten niet snel los.

Milan werkt lange tijd aan een project met dezelfde modellen. Zo bouwt hij een vertrouwensband op en probeert hij zijn modellen in al hun menselijke complexiteit af te beelden. Hij isoleert zijn modellen van het dagelijks leven en portretteert ze als levende schilderijen in een studiosetting. Hij toont hun ontwikkeling op fysiek en emotioneel vlak en geeft in zijn foto’s hun innerlijke strijd een stem.

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door de Fotoacademie, Melkweg Expo en Fotolab Kiekie.

Kijk de openingstijden op Melkweg Expo.