Logo Fotoacademie

Onderdeel van

ENG> OPEN CALL <

Onderdeel van

Direct inschrijven

Bibi Altink. Diederick Bulstra. Erik van Cuyk. Jet van Gaal. Ingrid Geesink. David de Haan. Marjory Haringa. Wouter Hendriks. Petra Katanic. Rik Kooke. Sandra Minten. Dorota Marcinkiewicz. Paulien Menzel. Elsa Parant. Esther Hemmer. Axel Sypkens Smit. Kaj Venhuizen. 

Op 21 december 2018 studeren er 17 eindexamenstudenten af aan de Fotoacademie in Amsterdam. Dit feestelijke feit vieren zij met een grote eindexamenexpositie: LUCID. Van 10 januari t/m 14 februari 2018 kun je een gedeelte van deze expositie bewonderen in de Fotoacademie van maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur. 

 

LUCID: WAT IS ECHT EN WAT IS NEP?

Misschien heb je wel eens een lucide droom gehad. Het lijkt net echt. Is fotografie niet vergelijkbaar met een lucide droom? Een foto is weliswaar een registratie van de werkelijkheid, maar ook een interpretatie van de beeldmaker. Standpunt, techniek, beeldbewerking en het ‘oog’ van de fotograaf bepalen sterk hoe een beeld eruit ziet. Ieder genre binnen de fotografie hanteert hierin andere regels. Zo gelden er andere normen in de documentaire journalistiek dan in de mode-, reclame- en kunstwereld. Feit of fictie? Misschien is de intentie van de maker wel veel belangrijker.